Επίσκεψη Τσίπρα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ

Πρέπει να υπάρξει μέριμνα για όσους βρίσκονται στα όρια οικονομικής ανέχειας ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΔΕΗ και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, κ. Ζερβό, σχετικά με τις διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αλ. Τσίπρας έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
Αλ. Τσίπρας: Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται δυστυχώς στα όρια της οικονομικής ανέχειας με αδυναμία επιβίωσης. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Για αυτά τα κομμάτια του πληθυσμού πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ούτως ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.
Ζητήσαμε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, μιας επιχείρησης που έχει υψηλό δείκτη κοινωνικής ευθύνης και το έχει αποδείξει διαχρονικά, να παγώσει τις διαδικασίες διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρις ότου φέρουμε το θέμα στη νέα βουλή για να αποφανθεί. Επίσης, η νέα βουλή με απόφασή της να αποσυνδέσει το χαράτσι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μια πράξη και μια απόφαση που ήταν και έξω από το πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας, δηλαδή έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και έξω φυσικά από το δικό μας νομοθετικό πλαίσιο καθότι όλοι γνωρίζουμε την απόφαση του ΣτΕ, που διαχωρίζει το κοινωνικό αγαθό που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα από το χαράτσι που δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με τη ΔΕΗ. Ένα χαράτσι το οποίο πέρα από το γεγονός ότι είναι άδικο, λειτουργεί και τελείως αντικοινωνικά και επιβαρύνει τη ΔΕΗ, διότι μέσα από αυτή τη διαδικασία η ΔΕΗ έχει υποστεί μεγάλη ζημία.
Θέλουμε να σταθούμε πρωτίστως δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης. Και πρώτη προτεραιότητα της δικής μας αντιπολιτευτικής τακτικής θα είναι να σταθούμε δίπλα και να δημιουργήσουμε ασπίδα αλληλεγγύης και να αναγκάσουμε την πολιτεία και την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα, να αλλάξει στρατηγική.
Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα επίπεδο κατανόησης με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει τουλάχιστον όλοι να βοηθήσουμε ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις, να παρθούν πολιτικές αποφάσεις ώστε να μπορεί και η ΔΕΗ να ανταποκρίνεται στον κοινωνικό ρόλο της.

Ερωτήσεις δημοσιογράφων
-        κ. Πρόεδρε αυτοί που απειλούνται με διακοπή ρεύματος μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες ύστερα από αυτή τη συνάντηση που είχατε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΗ;
Αλ. Τσίπρας: Όπως καταλαβαίνετε, το ζήτημα είναι πολιτικό. Δεν άπτεται στενά των αρμοδιοτήτων της διοίκησης και της διεύθυνσης της ΔΕΗ. Αυτό που ζητήσαμε είναι μέχρις ότου υπάρξει οριστική πολιτική απόφαση, η οποία πρέπει να ληφθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, να υπάρξει από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΗ η κατανόηση του εκρηκτικού προβλήματος, να υπάρξει τουλάχιστον μια αναστολή των διαδικασιών, ακριβώς γιατί αυτή τη στιγμή το πρόβλημα που υπάρχει και στη διοίκηση είναι ότι δεν μπορούν να επιλέξουν, δεν έχουν αν θέλετε τα κατάλληλα στοιχεία για να επιλέξουν αντικειμενικά ποια νοικοκυριά βρίσκονται πράγματι κάτω από τα όρια της φτώχειας και ποια άλλα έχουν τη δυνατότητα.
Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να συμβάλλουμε και αυτό θα κάνουμε ώστε να υπάρξει μια αντικειμενική δυνατότητα διαχωρισμού των νοικοκυριών που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η ίδια η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει τη ΔΕΗ με στοιχεία τα οποία θα δίνονται και θα αφορούν την κοινωνική κατάσταση κάθε νοικοκυριού, διότι όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα δεν μπορούν να πληρώσουν και αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα και δεν μπορούν να πληρώσουν δεν μπορεί να υποβάλλονται σε μια εξοντωτική διαδικασία διακοπής παροχής ρεύματος, γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί το 2012 να γίνουμε μια πολιτεία-ζούγκλα και να έχουμε ανθρώπους που θα ζουν χωρίς ρεύμα. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες αντιλαμβάνεστε ότι για ορισμένες ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, ηλικιωμένων ανθρώπων που είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, υπάρχει και ζήτημα πραγματικής επιβίωσης και εκεί πιστεύω ότι πρέπει όλοι να συνδράμουμε απέναντι στους συμπολίτες μας που έχουν πιο άμεσα την ανάγκη υποστήριξης.
-       Για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Αλ. Τσίπρας: Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου και όχι νέες αυξήσεις. Και το θέμα της βιωσιμότητας της ΔΕΗ είναι συνολικότερο ζήτημα και μπορεί να πει περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό ο πρόεδρος. Θεωρούμε, όμως, ότι πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική στρατηγική, στρατηγική επενδύσεων και ανάπτυξης και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία δεν υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια. Βεβαίως, δεν θα ήθελα να φορτώσω τις ευθύνες στη σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ. Είναι ένα έλλειμμα στρατηγικής χρόνων για το οποίο μεγάλη ευθύνη έχουν τα κόμματα που κυβέρνησαν και δυστυχώς συνεχίζουν και κυβερνούν τη χώρα.
-       Μια εταιρεία όπως είναι η ΔΕΗ που χρόνια ήταν κερδοφόρα, πέρασε ξαφνικά σε ένα άλλο πλάνο, την ίδια ώρα που κόπηκαν εκατομμύρια από τους μισθούς των υπαλλήλων, δηλαδή και στην αγορά χάθηκαν χρήματα και συγχρόνως η εταιρεία έχει προβλήματα και έχει δανειστεί. Δεν πρέπει να αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες γι’ αυτό;

Αλ. Τσίπρας: Βεβαίως και πρέπει να αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες. Πέρα όμως των ευθυνών πρέπει να αναζητηθεί και η κατάλληλη στρατηγική που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Οι ευθύνες είναι δεδομένες, πόσο δε μάλλον όταν μόλις πριν από λίγους μήνες είδαμε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο και το φιάσκο με τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος, όταν κάποιοι και ακόμα και τώρα η σημερινή κυβέρνηση έχει στο πρόγραμμά της την άμεση ιδιωτικοποίηση δημοσίων οργανισμών κοινής ωφέλειας, όταν η ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ οδήγησε σε αυτό το μεγάλο φιάσκο. Σε ένα φιάσκο που έχει οδηγήσει σε ένα χρέος προς το δημόσιο, αλλά και προς τη ΔΕΗ, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

                    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                  27/06/2012
Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Μιχάλη Κριτσωτάκη, για την 24ώρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό.
Στη συγκέντρωση, στην Αθήνα, των εργαζομένων στον κλάδο τουρισμού και επισιτισμού που απεργούν διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας παραβρέθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Κριτσωτάκης, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπαραστεκόμαστε στην πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό που αντιδρούν στις καταχρηστικές καταγγελίες των κλαδικών συμβάσεών τους και στην επιβολή «εργασίας» σε καθεστώς γαλέρας. Οι εργαζόμενοι στους κλάδους αυτούς βρίσκονται σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση ενώ βιώνουν και την πλήρη αβεβαιότητα και ανασφάλεια.
Οι μνημονιακές και βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές που ισοπέδωσαν θεσμικές κατακτήσεις και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών επιδείνωσαν την κατάσταση σε ένα τομέα που ούτως ή άλλως υπέφερε από την εξόφθαλμη υποστήριξη προς διαπλεκόμενα μεγαλοεργοδοτικά συμφέροντα, εργοδοτικές αυθαιρεσίες, ανασφάλιστη εργασία και  έλλειψη προστασίας από τους αρμόδιους φορείς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την ανατροπή των αντεργατικών εργασιακών νόμων, την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και την κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων  τους
Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είμαστε υπέρ ενός άλλου τουριστικού μοντέλου, υπέρ μιας διαφορετικής ανάπτυξης του τουρισμού που δεν θα σκοτώνει το συγκριτικό του πλεονέκτημα και στην οποία οι εργαζόμενοι θα αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξής του ».
To Γραφείο Τύπου

ΔΤ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Δ.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

                                              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την αστήρικτη, απαράδεκτη και ανοίκεια επίθεση της ηγεσίας του Δήμου Ιεράπετρας, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης διευκρινίζει τα εξής:

«Μάλλον δεν είναι άξια απάντησης η παντελώς αστήριχτη και μικροκομματικής αντίληψης επίθεση της ηγεσίας του Δήμου Ιεράπετρας ενάντια στο πρόσωπο μου και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ωστόσο για την ενημέρωση των Ιεραπετριτών τονίζω τα εξής:
 Σε γραπτή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που παρατίθεται, φαίνεται καθαρά ποια ακριβώς ήταν η παρέμβασή μας και σε τι αποσκοπούσε. Αποσκοπούσε στο πάγωμα δημοσίευσης όλων εκείνων των νέων οργανισμών που μοναδικό σκοπό είχαν τη συρρίκνωση και την κατάργηση νοσοκομείων  και τη διάλυση του Ε.Σ.Υ.
Στην συνέντευξη μου στον ραδιοφωνικό σταθμό "ράδιο Λασίθι" αναφερόμουν στην παρέμβαση μας σαν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  στον Υπουργό Υγείας κ. Κίττα για το πάγωμα  των οργανισμών Νοσοκομείων που εκπόνησε εν κρυπτώ ο κ. Λοβέρδος και όχι για το ειδικό θέμα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και την εξέλιξή του για την οποία δεν ήμουν ενήμερος τη δεδομένη εκείνη χρονική στιγμή. Σε καμία περίπτωση η παρέμβαση μας δεν αφορούσε το να μην ανακληθεί ο πραγματικά απαράδεκτος οργανισμός του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.
Εξάλλου πάγια θέση μας αποτελεί η μη κατάργηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει υπακούοντας σε απαράδεκτες Μνημονιακές λογικές.
Σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητήσαμε μονάχα αυτό που σαφέστατα αναφέρεται στην ανακοίνωση μας στις 12.06.12.  Όλα τα  υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί χαρακτηρίζουν εκείνους που άδικα τους εκτόξευσαν από την ηγεσία του Δήμου. Ας καταδικάσουν πρώτα τις μνημονιακές και αντιλαϊκές πολιτικές καθώς και εκείνους που τις εφαρμόζουν και που βρίσκονται στο συγγενή τους πολιτικό χώρο.
Κάποιοι επιλεκτικά ξεχνάνε πως και εγώ ο ίδιος προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχουμε συμπαρασταθεί και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και με τη φυσική μας παρουσία και συμπαράσταση (στις καταλήψεις, υπεράσπιση στο δικαστήριο).
Λυπάμαι που στην ανακοίνωση του Δ. Ιεράπετρας δεν διαβάζω λέξη για την εναντίωση τους στις πολιτικές των Μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής.
Κανένα νοσοκομείο και ούτε αυτό της Ιεράπετρας σώζεται μόνο του όταν η κατεύθυνση είναι η εμπορευματοποίηση και η διάλυση του ΕΣΥ.
Εμείς αγωνιζόμαστε για να σωθεί και το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας αλλά  και τα νοσοκομεία όλης της χώρας, να σωθεί το ίδιο το Ε.Σ.Υ.
Δεσμευόμαστε μαζί με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λασιθίου Κώστα Δερμιτζάκη πως από τις πρώτες κοινοβουλευτικές μας ενέργειες θα αφορά στην οριστική επίλυση του ζητήματος της λειτουργίας του νοσοκομείου της Ιεράπετρας ώστε να μην επιτραπεί πια η καπήλευση του σοβαρού αυτού θέματος.»
20.06.12
Το Γραφείο Τύπου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΙΧ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ


                                             
                                        Προς
Την επιτροπή αγώνα Νοσοκομείου Ιεράπετρας      
                              
                               Ηράκλειο, 20.06.2012


Αγαπητές κυρίες & κύριοι,

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου που στείλατε στα ΜΜΕ όπου καταγγέλλετε μεταξύ άλλων και εμένα για το θέμα του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας για παρεμβάσεις , θεωρώ απαραίτητο να επικοινωνήσω μαζί σας.
Καταρχάς σας ενημερώνω πως  στην συνέντευξη μου στον ραδιοφωνικό σταθμό "ράδιο Λασίθι" αναφερόμουν στην παρέμβαση μας σαν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  στον Υπουργό Υγείας κ. Κίττα για το πάγωμα  των οργανισμών Νοσοκομείων που εκπόνησε εν κρυπτώ ο κ. Λοβέρδος και όχι για το ειδικό θέμα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και την εξέλιξή του για την οποία δεν ήμουν ενήμερος τη δεδομένη εκείνη χρονική στιγμή.
Η παρέμβασή μας αυτή έγινε για να στηρίξει το αίτημα της  ΟΕΝΓΕ και άλλων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων οι οποίοι ζητούσαν να παγώσει κάθε διαδικασία που έχει ανοίξει σχετικά με οργανισμούς οι οποίοι ουδόλως βασίζονται σε πραγματικές ανάγκες, αλλά στις διαλυτικές ιδεοληψίες του προηγούμενου υπουργού υγείας και που φυσικά αφορούσε τη δημοσίευση νέων οργανισμών που μοναδικό σκοπό είχαν τη συρρίκνωση και διάλυση νοσοκομείων όπως π.χ. το νοσοκομείο Ευαγγελισμός (επισυνάπτεται το αίτημα).
Ασφαλώς γνωρίζετε ότι το πρόβλημα στο δικό σας νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί από την Μνημονιακή λογική και τις εφαρμογές της από συγκεκριμένη κυβέρνηση και δεν αφορά ,δυστυχώς, μόνο το δικό σας νοσοκομείο  αλλά περικόπτει τμήματα - θέσεις- και απειλεί ολόκληρες μονάδες Υγείας.
Ως ΣΥΡΙΖΑ στις 11-6-2012 αποφασίστηκε από το τμήμα Υγείας να κάνουμε  παρέμβαση στον υπηρεσιακό υπουργό υγείας κ Κίττα και να ζητήσουμε να σταματήσουν  στο τέλος της προεκλογικής περιόδου οι τροποποιήσεις των οργανισμών των νοσοκομείων που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις επιστημονικών  -συνδικαλιστικών φορέων, τοπικών κοινωνιών όπως άλλωστε και των δικών σας  στην περιοχή της Ιεράπετρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά θεωρούμε ότι οι όποιες τροποποιήσεις των οργανισμών πρέπει να μη γίνουν ως επιταγή των μνημονίων και με μοναδικό στόχο τις περιστολές, περικοπές και καταργήσεις αλλά με βάση τις πραγματικές ανάγκες του συστήματος  Υγείας και της κοινωνίας, που τόσο το έχει ανάγκη λόγω της κρίσης που υπάρχει στη χώρα μας.
Σας βεβαιώνω ότι η θέση μου όπως και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του αγώνα σας δεν αλλάζει.
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν ζητήσαμε κάτι εναντίον του νοσοκομείου και ότι αυτή τη στιγμή  έχει δημιουργηθεί στηρίζεται σε λόγους που εγώ δεν γνωρίζω. Αν χρησιμοποιήθηκε η παρέμβασή  μας από οποιονδήποτε  για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς αυτό είναι θέμα αυτού που το δημιούργησε.
Σας υπενθυμίζω επίσης -αν αυτό έχει κάποια αξία -ότι έχω παρευρεθεί σε εκδηλώσεις  για την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του νοσοκομείου, έχω μιλήσει μαζί με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάληψη του Δημαρχείου, αλλά και ότι ήρθα ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη των πολιτών που αγωνίστηκαν για το δικαίωμα κάλυψης της τοπικής κοινωνίας σε υπηρεσίες υγείας.
Θα είμαστε μαζί σε όλους τους αγώνες για τη διατήρηση του Ε.Σ.Υ. και των δομών του. Στην τελική νίκη και για τις μη περιστολές στην υγεία και για τη διατήρηση του νοσοκομείου της Ιεράπετρας. Δεσμευόμαστε μαζί με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λασιθίου Κώστα Δερμιτζάκη πως από τις πρώτες κοινοβουλευτικές μας ενέργειες θα αφορά στην οριστική επίλυση του ζητήματος της λειτουργίας του νοσοκομείου της Ιεράπετρας ώστε να μην επιτραπεί πια η καπήλευση ενός τόσο σοβαρού θέματος για μικροπολιτικές σκοπιμότητες . Και  όλα αυτά θα γίνουν χωρίς υπόγειες διαδρομές, από αυτές που κάποιοι έχουν συνηθίσει να κινούνται τόσα χρόνια.


Με εκτίμηση,

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου
Άρθρο του Μιχάλη Κριτσωτάκη στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ  16/06/2012

Να κοπεί ο  εμφύλιος λώρος της διαπλοκής με ΜΜΕ και πολιτική

Εγχώριος και ευρωπαϊκός τύπος, η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης έχουν εξαπολύσει τόνους λάσπης και συκοφάντησης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, απειλώντας, κατατρομοκρατώντας και δημιουργώντας διχαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα στη σύγχρονη Ελλάδα, παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας.
Ο περισσότερος κόσμος, που δεν έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με το μιντιακό σύστημα, αναρωτιέται για ποιο λόγο λυσσομανάει τεράστιο τμήμα των καναλιών και οι εφημερίδες κατά του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.
Η απάντηση σε αυτό είναι προφανής.  Προσπαθούν απελπισμένα να περισώσουν αυτό που έφτασε στο τέλος του. Ένα κύκλωμα  διαπλοκής που λειτουργούσε ως εξής:  χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής και πολιτική για παραγωγή χρήματος. Ένα κύκλωμα που κυριάρχησε και αλλοίωσε την πολιτική και τη δημοκρατία στη χώρα. Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι έφτασε η ημερομηνία λήξης της ασυδοσίας, της διαπλοκής και των χαριστικών ρυθμίσεων.
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου

Η χωρίς προηγούμενο ωμή παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των   FT αποτελεί πράξη προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και υπονόμευσης της  δημοκρατίας στη  χώρα μας.

Αν νομίζει το γερμανικό κατεστημένο  και οι εγχώριοι σύμμαχοί του, που όλες αυτές τις μέρες απειλούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις,   σπέρνουν  με εγκληματικά ανεύθυνο τρόπο  τον τρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ότι θα κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού, είναι γελασμένοι.

Ο  αγώνας  για εθνική αξιοπρέπεια,   δημοκρατία,  κοινωνική δικαιοσύνη, ο αγώνας  κατά της διαφθοράς και  της διαπλοκής  θα νικήσει το φόβο και την υποταγή.

Να χαίρονται ο κ. Σαμαράς  και ο κ. Βενιζέλος  τους προστάτες τους.



15/6/2012

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


 
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του
ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
σχετικά με την προώθηση στο ΦΕΚ επενδυτικών σχεδίων του υπουργείου Ανάπτυξης


Πάρα τον  υπηρεσιακό χαρακτήρα της σημερινής κυβέρνησης, προωθήθηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης (αρ. 1787 Β/ 6-6-12) τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια ΑΠΕ στην Κρήτη και άλλα τέσσερα – στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το  σχέδιο εξόρυξης χρυσού στη Θράκη.
Πρόκειται για τα σχέδια:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρακαλούνται όσοι σύντροφοι και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιθυμούν να είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση τις 17ης Ιουνίου, να επικοινωνήσουν με το τηλ:6974774776 και 2810280970.
Την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 20:00 μ.μ στο εκλογικό κέντρο (πλατεία Δασκαλογιάννη) θα γίνει η ενημέρωση των εκλογικών αντιπροσώπων.


Με τους λαούς στο προσκήνιο, υπάρχει διέξοδος!


Maydays Festival 2012 22-23 Ιουνίου στο Πάρκο Γεωργιάδη!

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο Ηράκλειο Κρήτης 11/6/12
Με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα!

Εκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ


Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012,
στις 8:30μμ, στην Δημοτική Αίθουσα «ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ» (παλιά Λαχαναγορά).
Συζήτηση με θέμα: «Τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και η ΑΚΥΡΩΣΗ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - η ΠΡΟΤΑΣΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»
Ομιλητές:
Καψάλης Αποστόλης, (ερευνητής εργασιακών σχέσεων ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και
Κριτσωτάκης Μιχάλης, (υπεύθυνος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά θέματα)

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Κρουσώνα- Μ. Γλέζος

Αρθρο Μ. Κριτσωτάκη στην εφημερίδα Πατρίς 05/6


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

Τη στιγμή που, η οικονομικοκοινωνική κατάσταση της χώρας, η δημοσιονομική θέση της και η λειτουργία του κράτους και των υπηρεσιών του έχουν προσλάβει κάτι παραπάνω από εφιαλτικές διαστάσεις.
Τη στιγμή που τα έσοδα του κράτους καταρρέουν (σύμφωνα με πληροφορίες, τα δημόσια έσοδα καταγράφουν από τις αρχές Μαΐου πτώση της τάξης του 25% - 30% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011), οι δαπάνες έχουν ξεφύγει, και η συζήτηση για υστέρηση των φορολογικών εσόδων στην Ελλάδα είναι κύριο θέμα, παράταση κατά ένα μήνα στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων των επιχειρήσεων και των μισθωτών – συνταξιούχων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών . Πέρυσι 2 Ιουνίου είχε ολοκληρωθεί η υποβολή όλων των δηλώσεων, ενώ τώρα ξεκινάμε. Προηγήθηκε παράταση για την υποβολή δηλώσεων των ΑΕ (και άλλων νομικών προσώπων) για τις 8 Ιουνίου!
Γιατί ορίστηκε (για πρώτη φορά) σαν καταλυτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων η 15-6-2012;Μήπως σχετιζόταν με την ημερομηνία των εκλογών στις 6-5-2012; Και τώρα έχουμε νέα παράταση μέχρι τις 16 Ιουλίου. Γιατί δόθηκε νέα παράταση στις δηλώσεις των επιχειρήσεων και των μισθωτών – συνταξιούχων;

Εκδήλωση για εργασιακά 08/6