Κανονικά η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο

Η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 31.10.2012
 ανοικτή λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου,
στον κινηματογράφο Αστόρια στις 7.00 μμ
θα γίνει κανονικά.
Θα παραστεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ παρά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του χθες βράδυ.
Οι φίλοι και οι σύντροφοι από το Ηράκλειο στέλνουν στο σ. Α. Τσίπρα τα θερμά τους συλλυπητήρια.




ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 
στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ









Σας προσκαλούμε την
Τετάρτη 31 Οκτώβρη 2012 
και ώρα 19:00,
στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ 
(πλ. Ελευθερίας – Ηράκλειο)

στην Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
στην οποία θα παρευρεθεί και θα μιλήσει
ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
 σ. Αλέξης Τσίπρας

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ-ΛΙΜΑΝΙ

ΩΣ ΕΔΩ!ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Οι φορείς της πόλης έχουν προχωρήσει σε κατάληψη στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (παλιά Περιφέρεια Κρήτης στο λιμάνι).
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμμετέχει και στηρίζει τους αγώνες του λαού μας.
 
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, όλο το λαό του Ηρακλείου να κατέβουν στο χώρο και να στηρίξουν την κατάληψη.
Αυτά τα μέτρα που μας οδηγούν στη φτώχια και την εξαθλίωση δεν πρέπει να περάσουν. Έχουμε δικαίωμα στη ζωή έχουμε δικαίωμα στο όνειρο.

Η κυβερνητική τακτική του «καλού μαθητή» της στέρει κάθε περιθώριο επί της ουσίας σκληρής διαπραγμάτευσης

    
  1. Οι κινητοποιήσεις της επόμενης περιόδου, με μεγάλο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 18/10, και η κλιμάκωσή τους, θα δώσουν ένα δυνατό μήνυμα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής, ένα μήνυμα αντίστασης και ελπίδας.
                        
2.       Η κυβερνητική τακτική του «καλού μαθητή» της στέρει κάθε περιθώριο επί της ουσίας σκληρής διαπραγμάτευσης, και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.  
Τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις πρόσκαιρες αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων σε αυτές,  θα τις διαδεχτεί η άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης σε ό, τι της ζητηθεί. Εξάλλου, το ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας, των βάρβαρων περικοπών, της υπερφορολόγησης των εισοδηματικά αδύναμων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου όχι μόνο δεν αμφισβητείται από την κυβέρνηση, αλλά, απεναντίας, θεωρείται τρόπος εξόδου από την κρίση! Η τακτική «του καλού μαθητή» που ακολουθεί η συγκυβέρνηση, δεν είναι μόνο αποδεδειγμένα αποτυχημένη (βλέπε την κοινωνική και οικονομική καταστροφή που άφησαν οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις) αλλά επιπλέον στερεί και κάθε περιθώριο για επί της ουσίας διαπραγμάτευση, ενθαρρύνοντας την τρόικα σε ακόμα πιο σκληρές απαιτήσεις. Αυτή η οικειοθελής αποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης από το πεδίο των σκληρών διαπραγματεύσεων και διεκδικήσεων είναι εγκληματική, όχι μόνο διότι βαθαίνει την κοινωνική και οικονομική καταστροφή, αλλά και διότι συμβαίνει σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, όπως φανερώνει, μεταξύ άλλων, η ανοιχτή πλέον διένεξη του ΔΝΤ με τους ηγετικούς θεσμούς της Ευρωζώνης.     

3.       Το νέο μνημονιακό πακέτο μέτρων δεν είναι παρά μια ασύλληπτη κοινωνική βαρβαρότητα.
Η τρόικα ζητάει να  περιλαμβάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων φθηνές και εύκολες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, εργασιακές συνθήκες σκλαβοπάζαρου (εξαήμερη εργασία, κατάργηση τριετιών, κατώτατος μισθός με νομοθετική πράξη) και βεβαίως μέτρα περικοπών και νέων φόρων (αναδρομικά από το 2012), συνολικού ύψους 9,2 δις. ευρώ για το 2013 και συνολικά 18 δις ευρώ για επόμενα 2 ή 4 χρόνια.  Επισημαίνουμε ότι τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν σε αυτά που έχουν ήδη ληφθεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια και έχουν οδηγήσει σε πρωτόγνωρη για καιρό ειρήνης κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά επιβάλλονται σε μια ήδη κατεστραμμένη κοινωνία καθιστά τα ίδια απείρως πιο σκληρά και τις επιπτώσεις τους (ύψος ανεργίας – βάθος ύφεσης κλπ) πιο βαθιές και επώδυνες. Πρόκειται για ασύλληπτη κοινωνική βαρβαρότητα.

4.       Η βαρβαρότητα αυτή επιβάλει την άμεση παραίτηση από την κυβέρνηση των υπουργών που προέρχονται από την αριστερά.
Δεν έχει κανείς το δικαίωμα στο όνομα της αριστεράς να μεθοδεύει και να επιβάλλει την παραπέρα κατεδάφιση της ελληνικής κοινωνίας.


5.       Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα εγείρεται και με αφορμή τις διάφορες λίστες μεγαλοφοροφυγάδων.
Ιδιαίτερα όταν ενώ δεν έχει εισπραχτεί ούτε μισό ευρώ από εκεί, την ίδια στιγμή επί σειρά ετών κόβονται συνεχώς, ξανά και ξανά, μισθοί και συντάξεις, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, και επιβάλλονται δυσβάσταχτοι φόροι και χαράτσια σε αυτούς που δεν έχουν.  Η πολιτική ευθύνη του κ. Βενιζέλου είναι δεδομένη, τεράστια και κάποια στιγμή οφείλει ο ίδιος να την αναλάβει.

6.       Η εκθεμελίωση της διαπλοκής είναι ύψιστο ζήτημα εκδημοκρατισμού της πολιτική ζωής. 
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι λίστες της ντροπής θα περιέχουν και ονόματα καναλαρχών, τραπεζιτών και άλλων παραγόντων της διαπλοκής, πράγμα που δείχνει ότι αυτή είναι μια διαχρονική πολιτική πρακτική. Επισημαίνουμε όμως ότι ιδιαίτερα σήμερα η διαπλοκή αυτή  επιχειρεί με νύχια και με δόντια να παρέμβει και να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις, κυρίως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε έπραξε και κατά τις τελευταίες εκλογές. Η διαπλοκή πρέπει να εκθεμελιωθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πολιτικά και ηθικά ότι θα το πράξει. Επίσης, ζητάμε να γίνουν  κατεπειγόντως ενδελεχείς έλεγχοι στα περιουσιακά στοιχεία όσων τα ονόματα υπάρχουν στις λίστες και αν η περιουσία τους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί να δημεύεται άμεσα.

7.       Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό στη Βουλή.
Είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού να μάθει υπό ποιες συνθήκες οδηγηθήκαμε στα μνημόνια, τι ευθύνες υπάρχουν και ποιοι τις φέρουν. Γι’ αυτό πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Σε διαφορετική περίπτωση η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα καταθέσει πρόταση μομφής ενάντια στον πρόεδρο της Βουλής, όπως έχει ήδη δηλώσει ο πρόεδρος της  ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.   

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ "GUARDIAN"

Το ελληνικό μήνυμα για την Ανγκελα Μέρκελ
Καθώς η Άνγκελα Μέρκελ θα καταφθάνει στην Αθήνα σήμερα, θα βρει μια Ελλάδα στην πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης. Το 2008 και το 2009 η εξέλιξη αυτή ήταν ένα παράπλευρο αποτέλεσμα της διεθνούς  χρηματοπιστωτικής κρίσης. Από τότε όμως η περαιτέρω ύφεση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής  λιτότητας που επιβάλλεται από την Τρόικα των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και τις διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις.
Η πολιτική αυτή καταστρέφει τον ελληνικό λαό, ειδικά τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τη νεολαία. Η ελληνική οικονομία μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά 22%, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν απωλέσει το 32% του εισοδήματός τους και η ανεργία αγγίζει για πρώτη φορά το 24% με την ανεργία των νέων στο 55%. Η πολιτική λιτότητας έχει επιβάλει περικοπές σε επιδόματα, την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και έχει οδηγήσει στην περαιτέρω κατάρρευση του περιορισμένου κοινωνικού κράτους που είχε απομείνει μετά τη νεοφιλελεύθερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών.
Σύμφωνα με το επιχείρημα της κυβέρνησης  η πολιτική λιτότητας είναι η μοναδική που εγγυάται την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Φυσικά ισχύει το αντίθετο. Είναι ακριβώς αυτή η πολιτική που εμποδίζει την ελληνική οικονομία να επανέλθει σε τροχια ανάπτυξης. Η λιτότητα δημιουργεί ένα καθοδικό σπιράλ ύφεσης και αύξησης του χρέους που οδηγεί τόσο την Ελλάδα όσο και τους δανειστές της στην καταστροφή.
Όλα αυτά είναι απολύτως γνωστά τόσο στην ελληνική  όσο και στις ευρωπαϊκές  πολιτικές και οικονομικές  ελίτ, συμπεριλαμβανομένης της κας Μέρκελ, οι οποίες, παρόλα αυτά, επιμένουν στην επιβολή παρόμοιων προγραμμάτων σε όλες τις χώρες που αντιμετώπιζουν προβλήματα που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία. Γιατί όμως επιμένουν δογματικά σε αυτην την καταστροφική οικονομική και πολιτική συνταγή; Εμείς θεωρούμε ότι ο στόχος τους δεν είναι η επίλυση της κρίσης χρέους, αλλά η δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού κοινωνικού πλαισίου σε όλη την Ευρώπη που βασίζεται στην φθηνή εργασία, την απορύθμιση της αγοράς εργασίας, τις χαμηλές δημόσιες δαπάνες και τις φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Και για να επιτύχει αυτή η στρατηγική χρησιμοποιεί μια μορφή πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού, που στοχεύει να πείσει ή να εξαναγκάσει τους Ευρωπαίους να αποδεχτούν τα πακέτα λιτότητας χωρίς αντίσταση. Η πολιτική του φόβου και του εκβιασμού που ακολουθείται στην περίπτωση της Ελλάδας εικονογραφεί σαφώς  αυτή τη στρατηγική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σέβεται τον μέσο Ευρωπαίο φορολογούμενο από τον οποίο ζητείται να σηκώσει στην πλάτη του δάνεια σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα από τα δάνεια αυτά, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Ελλάδα, μεταφέρονται απευθείας σε έναν δεσμευμένο λογαριασμό  για την αποπληρωμή των δανείων, ενώ τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται για  την ανακεφαλαιοποίηση των σχεδόν χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών. Τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μισθούς και συντάξεις, για την αγορα φαρμάκων  και την χρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Και φυσικά η προϋπόθεση για την εκταμίευση των δόσεων των δανείων είναι η επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας που παραλύει την ελληνική οικονομία και αυξάνει την πιθανότητα της χρεοκοπίας. Αν υπάρχει κίνδυνος για τους Ευρωπαίους να χάσουν τα χρήματά τους, αυτός δημιουργείται από τη λιτότητα.
Η πολιτική αυτή πρέπει να σταματήσει τώρα. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο που θα βαθύνει την ολοκλήρωσή της. Το σχέδιο αυτό όμως πρέπει να αμφισβητήσει το νεοφιλελευθερισμό, οδηγώντας τις Ευρωπαϊκές οικονομίες στην ανάκαμψη, βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων και όχι τα συμφέροντα των πολυεθνικών επιχειρήσεων και των χρεοκοπημένων τραπεζιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι αφοσιωμένος σε αυτήν ακριβώς τη στρατηγική. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας δύσκολος δρόμος, αλλά είναι και ο μοναδικός που μπορεί να αναστήσει το Ευρωπαϊκό όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.
Αυτό το σχέδιο μπορεί να επιτύχει μόνο αν οι λαϊκοί αγώνες αλλάξουν ριζικά τον συσχετισμό δύναμης. Και αυτοί οι αγώνες έχουν ξεκινήσει ήδη, οδηγούν στην ενίσχυση της Αριστεράς και των κινημάτων αντίστασης σε όλη την Ευρώπη και κρατούν ζωντανές τη δημοκρατία, την ισότητα, την ελευθερία και την αλληλεγγύη, τις πιο σημαντικές αξίες της ευρωπαϊκής πολιτικής παράδοσης. Είναι αυτές οι αξίες που πρέπει να υπερισχύσουν. Διαφορετικά η Ευρώπη θα επιστρέψει σε ένα σκοτεινό παρελθόν που πιστεύαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω μας για πάντα.
Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Η Μέρκελ στην Ελλάδα!







Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας
Τρίτη 9-10-12, ώρα 18:00
πλ. Ελευθερίας, Ηράκλειο

Η Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά, και το αδιέξοδο και εγκληματικό μνημόνιο. Ο ελληνικός λαός θα την υποδεχτεί ειρηνικά και μαζικά, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και δημοκρατίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. 

  1. Η Μέρκελ έρχεται για να σώσει το καταστροφικό και εγκληματικό πρόγραμμα του Μνημονίου. Ένα πρόγραμμα που ενώ ακόμα και οι ίδιοι οι εμπνευστές του παραδέχονται ότι είναι αδιέξοδο, επιμένουν εντούτοις στην εφαρμογή του, σε μία εφαρμογή που θα οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση. Έρχεται για να στηρίξει τις εγχώριες πολιτικές και οικονομικές ελίτ στον σκληρό πόλεμο που έχουν κηρύξει στους εργαζόμενους, τα δικαιώματά τους, στην αξιοπρεπή διαβίωση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και τελικά στην ίδια τη δημοκρατία.
Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχτεί άλλο αυτό το έγκλημα. Η υποδοχή της κα Μέρκελ πρέπει να είναι μαζική, παλλαϊκή και ειρηνική. Να αποτελέσει ισχυρό μήνυμα δημοκρατίας τόσο για το εσωτερικό της Ελλάδας όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Να αποτελέσει έναυσμα για μια μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα αλλά και αλλαγή πορείας για την Ευρώπη. Να μάθει ολόκληρη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας στέκεται απέναντι στην προοπτική της εθελούσιας αυτοκτονίας που προωθούν σήμερα οι ηγέτες της Ευρώπης και υλοποιεί με ζήλο η συγκυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά.

  1. Έρχεται να σώσει το διεφθαρμένο, ανυπόληπτο και υποτελές στα συμφέροντά των τραπεζιτών και των φίλους τους πολιτικό σύστημα. Ούτε η ίδια ούτε ο κ. Σαμαράς θα συζητήσουν ζητήματα όπως αυτά του σκανδάλου της Siemens.  Δεν πρόκειται να τεθεί ερώτημα για το πότε η γερμανική κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα την απολογία του κ. Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο, για να δούμε ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί που χρηματίστηκαν από τη γερμανική εταιρεία και να πράξει τα δέοντα η δικαιοσύνη. 

Όχι στα βάρβαρα μέτρα από τους πολίτες του Ηρακλείου



Σε ένα μαζικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην πλ. Ελευθερίας του Ηρακλείου οι κάτοικοι της πόλης είπαν όχι στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν την ελληνική κοινωνία στο γκρεμό.


 Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δεκάδες φορείς της πόλης οι οποίοι έστειλαν  τα μηνύματά τους  προς το χρεωκοπημένο, διεφθαρμένο, ανυπόληπτο και υποτελές πολιτικό κατεστημένο που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας και απαίτησαν την απεμπλοκή της από τα μνημόνια και τη μέγγενη των τροϊκανών.  


Έδωσαν την υπόσχεση να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να τους σταματήσουν, να κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν την καταστροφή της κοινωνίας και το ξεπούλημα της χώρας.



Ζήτησαν από τους τοπικούς Βουλευτές του Ηρακλείου και ολόκληρης της Κρήτης να μη σηκώσουν το χέρι τους, να μην ψηφίσουν, να μην εγκρίνουν τα νέα μέτρα της εξαθλίωσης του λαού.



Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου η οποία κατέληξε ξανά στην κεντρική πλατεία όπου και πραγματοποιήθηκε συναυλία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ στην Ελλάδα.



Στη συναυλία συμμετείχαν ο Ψαραντώνης, τα συγκροτήματα “ΠΕΤΡΙΤΕΣ” και “Το κάλεσμα της φύσης”, ο Γιάννης Κασσωτάκης, ο Νίκος Λιανέρης, ο Γιώργος Βρέντζος, ο Μιχάλης Κακέπης, ο Σήφης Γαρεφαλλάκης και άλλοι τοπικοί καλλιτέχνες.




Οι φορείς της πόλης ανανέωσαν το ραντεβού τους και καλούν σε νέο συλλαλητήριο σήμερα Τρίτη στις 18:00 στην Πλ. Ελευθερίας.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Να μην περάσουν τα μέτρα!
  Όλοι στο συλλαλητήριο
Δευτέρα και Τρίτη 8-9/10/12
στις 6:00μμ στην πλ. Ελευθερίας
 Θέλουν να ισοπεδώσουν τη χώρα και το λαό της
Το νέο πακέτο μέτρων φάνηκε λίγο στην τρόικα εξωτερικού, η οποία, μέσα σε ένα ασφυκτικό κλίμα, το απέρριψε και ξεκίνησε νέο κύκλο διαπραγμάτευσης. Χωρίς δισταγμό απαιτεί άμεσες απολύσεις στο δημόσιο, ακόμα πιο βάρβαρη περικοπή μισθών, συντάξεων και προνομιακών επιδομάτων, σκανδαλώδη μείωση των αποζημιώσεων και προϋποθέσεων για απολύσεις. Φαίνεται ότι η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τους θεατρινισμούς και τις δήθεν διαφωνίες και κόκκινες γραμμές, δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Στέλνουν στον κάλαθο των αχρήστων το πακέτο που κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή και απαιτούν νέο, το οποίο θα προβλέπει μέτρα ύψους 10 δις ευρώ, μόνο για το 2013.

Μετά την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σκοπεύουν να πουλήσουν λιμάνια και νησιά (τα δύο, μάλιστα, στην Κρήτη), δεν ενδιαφέρονται για την ανεργία που είναι ήδη στο 24% και συνεχίζει να ανεβαίνει, δεν τους νοιάζει που ένας στους δύο Έλληνες είναι στα όρια της φτώχειας και ένας στους τέσσερις στα όρια της εξαθλίωσης. Αφού κατάφεραν και έστειλαν τα εκατομμύρια τους στην Ελβετία, αφού επέβαλαν τη σιωπή και τη συγκάλυψη, είναι πια έτοιμοι να παραδώσουν ολοκληρωτικά τη χώρα σε τρόικα και μνημόνια. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Μέρκελ καταφθάνει εσπευσμένα στην Αθήνα την Τρίτη 9/10 για να προσφέρει «ευρωπαϊκή στήριξη» στην καταρρέουσα, συγκυβέρνηση του Α. Σαμαρά για να επιβιώσει και να «περάσει» το πακέτο των 14,5 δισ. Η επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί πρόκληση για το λαό της χώρας μας, την στιγμή που διαλύουν την κοινωνία και ξεπουλάνε την χώρα,  θέλουν με αυτή την επίσκεψη να σφραγίσουν τη γερμανική επικυριαρχία και μαζί με αυτήν το συμβόλαιο θανάτου της χώρας μέσα από τη πιο βάναυση νεοφιλελεύθερη πολιτική των τελευταίων χρόνων.

Ήρθε η ώρα να τους διώξουμε!
Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τις τρόικες εσωτερικού-εξωτερικού, τη φτώχεια, τη διαπλοκή, ο μόνος τρόπος για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, είναι να βγούμε ξανά στους δρόμους, να τους φέρουμε ξανά αντιμέτωπους με την δύναμη μας, την δύναμη του ξεσηκωμένου λαού, όπως κάναμε και τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια.
Η αρχή έγινε με την τελευταία γενική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη. Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις, δείχνοντας ακριβώς ότι βρισκόμαστε μπροστά στην αφετηρία ενός νέου γύρου αγώνων. Είναι ανάγκη να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν οι αγώνες αυτοί όσο πλησιάζουμε προς την ψήφιση των μέτρων.
Ø  Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο εργασίας και γειτονιά σε κοινές επιτροπές και συνελεύσεις
Ø  Με πολύμορφες δράσεις, με απογευματινές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, με απεργίες να δώσουμε την μάχη να μην ψηφιστούν τα μέτρα –ταφόπλακα και να ανατρέψουμε τις πολιτικές αυτές και όσους τις υπηρετούν
Ø  Μέσα από την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας να δώσουμε την μάχη για την επιβίωση

                                                     ή εμείς, ή αυτοί!

Να μην περάσουν τα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας
Να γκρεμίσουμε το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής
Παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων για την κλοπή, τη συγκάλυψη και την παράδοση της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων
Να φύγουν οι Τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού


Ήρθε η ώρα…

…να τους διώξουμε και να ανοίξουμε ένα διαφορετικό δρόμο, χωρίς μνημόνια και τρόικες, χωρίς μέτρα και ξεπουλήματα.
…να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, συμπαρατασσόμενοι σ’ ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο με το ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς.
…να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, απαλλάσσοντας το λαό και τον τόπο από το Μνημόνιο της καταστροφής. Αντικαθιστώντας το μ’ ένα Εθνικό Σχέδιο για την Αναπτυξιακή και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.
…να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, αποκαθιστώντας τη κοινωνική ασφάλεια και τη δικαιοσύνη. Αποκαθιστώντας την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Αποκαθιστώντας την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στους θεσμούς της Ευρώπης
…να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τη νέα γενιά αυτού του τόπου. Τις νέες και τους νέους που η μνημονιακή συγκυβέρνηση στοχοποιεί. Και τους παραδίδει στην αμάθεια. Στην ανεργία. Στην απελπισία. Στη μετανάστευση.
…να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, μαζί, από τα κάτω και συλλογικά, μαζί με τις δυνάμεις της παραγωγής και της δημιουργίας.

Όλοι στο συλλαλητήριο
Δευτέρα και Τρίτη 8-9/10 στις 6:00μμ στην πλ. Ελευθερίας
Δεν υπάρχουν περιθώρια!
Σε λίγο ίσως θα είναι πολύ αργά!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις «υποδοχής» της κ. Μέρκελ

Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Ø  Να σταματήσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα
Ø  Όλοι και όλες στους αγώνες – Όλοι και όλες στους δρόμους

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στη σημερινή συνεδρίασή της, αποφάσισε την ολιγοήμερη μετάθεση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις αρχές Δεκέμβρη. Καλεί όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να συγκεντρώσουν στις επόμενες εβδομάδες τις δυνάμεις τους στο καθήκον να σταματήσουμε τα μέτρα – φαρμάκι της κυβέρνησης και της τρόικας, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς που την εκφράζουν.
Πιο συγκεκριμένα:
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις «υποδοχής» της κ. Μέρκελ και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και στο συλλαλητήριο της Τρίτης 9/10 στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Όπως και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων τη Δευτέρα 8/10 στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον κόσμο του, όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από την αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική κυβέρνησης – τρόικας, να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες.
Να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, να φύγει η  κυβέρνηση της καταστροφής.  
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ           05/10/2012
  
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

Μπλόκο στην Μέρκελ από εκατομμύρια διαδηλωτές σε όλη τη χώρα.

Στάση εργασίας την Τρίτη 12-3 μ. μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 μ. μ. στο Σύνταγμα


Η επίσκεψη της Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα της Τρίτη 9 Οκτωβρίου αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας, που πλήττονται βάρβαρα από τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί η Γερμανική Κυβέρνηση και υλοποιούν στο σύνολό τους οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το όνομα της Πρωθυπουργού της Γερμανίας έχει συνδεθεί με τις πιο ακραίες αντιδραστικές και νεοφιλελεύθερες φωνές, που στόχο έχουν την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των λαών και των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, για να διασφαλιστεί η σωτηρία των τραπεζιτών και τα κέρδη των επιχειρήσεων.
 Μετατρέπουμε τη συγκέντρωση της Τρίτης σε ημέρα Παλλαϊκής διαμαρτυρίας αλλά και δέσμευσης από όλους μας ότι θα παραμείνουμε αγωνιζόμενοι στους δρόμους, για να κλείσει το συντομότερο δυνατό ο κύκλος ζωής και αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την αποδέσμευση από τα μνημόνια της καταστροφής, διεκδικούμε την έξοδο από την κρίση σε προοδευτική κατεύθυνση.
Πάρτε μαζικά μέρος τη Δευτέρα στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Την Τρίτη στη στάση εργασίας από τις 12 μ. μ. μέχρι τις 3 μ. μ. και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 μ. μ. το μεσημέρι στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της Συνάντησης Μέρκελ- Σαμαρά.


ΓΣΕΕ
Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη Μερκελ Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για την Πολίτικη που Εξαθλιώνει τη Χώρα &τους Ανθρώπους της

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντεργατική ,αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου ¶νγκελας Μέρκελ οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαντούν με κινητοποιήσεις στη Νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γι’ αυτό το λόγο την Τρίτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας ,εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το συλλαλητήριο της Δευτέρας 8/10/2012 θα γίνει κανονικά όπως έχει ήδη καθοριστεί για τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ






05/10/2012 Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Τρίτη 9.10.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ και ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απαντούν με κινητοποιήσεις στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με εντολές της κυρίας Μέρκελ και των Ευρωπαίων ηγετών.
Γι’ αυτό το λόγο την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιούμε στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου και συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, στις 13:00 το μεσημέρι.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το συλλαλητήριο της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2012 θα γίνει κανονικά, όπως έχει ήδη καθοριστεί, για τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
         

Μεγάλο συλλαλητήριο αγροτών στο Ηράκλειο

Σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο προχώρησαν σήμερα (4-10-12) οι αγρότες της Κρήτης οι διαμαρτυρόμενοι για τα προγραμματιζόμενα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που θα αφανίσουν τον αγροτικό τομέα.
Συμπαράσταση στους αγρότες δήλωσαν δεκάδες φορείς της Κρήτης, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ.
Η πορεία με εκατοντάδες τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα με μαύρες σημαίες και «οδηγό» έναν καβαλάρη με το άλογό του, διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου για να καταλήξει τελικά στο ενετικό λιμάνι όπου βρίσκονται τα γραφεία της κρατικής Περιφέρειας Κρήτης.
Στα γραφεία της περιφέρειας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γ.Γ. Δεικτάκη Γιώργο όπου και επιδόθηκε ψήφισμα. Όταν όμως ο περιφερειάρχης Κρήτης επιχείρησε να απευθυνθεί στους συγκεντρωμένους και να δηλώσει τη συμπαράσταση του, οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν εναντίον του μπουκάλια με νερό. Αφορμή στάθηκε φράση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης με την οποία εξέφραζε ευχαριστίες προς τους Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη.
Φανερά ενοχλημένος από τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων αγροτών ο κ. Δεικτάκης δήλωσε ότι με τέτοια μέτρα δεν έχει λόγο να υπηρετεί την  Περιφέρεια Κρήτης και εφόσον  αυτά προωθηθούν αυτός θα δηλώσει την παραίτησή του από τη θέση του Γ.Γ.

Αργά το μεσημέρι οι αγρότες του συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και επιχείρησαν να εισέλθουν στην πίστα. Απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Η κατάσταση στο χώρο του αεροδρομίου είναι τεταμένη έως και αυτήν την ώρα. (16:00)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

1)            Ιδρυτική συνάντηση του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 5.00 μμ, στη Σαρρή 19, στου Ψυρρή (γραφεία Οργανώσεων Αθήνας του ΣΥΝ).

2)            Συγκρότηση του τμήματος ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ την Παρασκευή 5 Οκτώβρη 2012 στις 17.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του 3ου ορόφου των γραφείων του ΣΥΝ – πλ. Κουμουνδούρου

3)            Συγκρότηση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου 1012 Ξενοδοχείο Novus city hotel - Καρόλου 23 – Πλ. Καραϊσκάκη (σταθμός metro Μεταξουργείο) Σάββατο 10:00 – 16:00 και Κυριακή 11:00 – 15:00

4)            Συγκρότηση του τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
Σάββατο 6 – 10 – 2012 στο Πολυτεχνείο Αθήνας, (κτίριο Γκίνη, αμφιθέατρο 18, είσοδος από Στουρνάρα).  Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 3:00 μ.μ..

5)            Συγκρότηση Τμήματος Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Σάββατο 6 Οκτώβρη, 11.00 - 15.00, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Κτίριο Γκίνη)

6)            Η Θεματική Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διοργανώνει την πανελλαδική ολομέλειά της το Σάββατο 6 Οκτώβρη, 12.00 - 20.00, στην Αθήνα (ΕΜΠ Πατησίων, Κτίριο Γκίνη)

7)            Συγκρότηση του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012 και ώρες 10.00 – 16.00, στο Αμφιθέατρο Γκίνη, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Αθήνα (είσοδος από Στουρνάρη).

8)          Συγκρότηση Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012  Αμφιθέατρο Υπ. Ανάπτυξης, Παπάγου , μετρό Εθν. Άμυνα, Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε 10.30 πμ- 4μμ

9)  Συγκρότηση Τμήματος Δικαιωμάτων του  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου 1012, Νομική Αθήνας 12μ – 4μμ

10)          Συγκρότηση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Κυριακή 7 – 10 – 2012 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (Αμφιθέατρο Νιαβή στο κτίριο Αμφιθεάτρων επί της Ιεράς Οδού απέναντι από το κεντρικό κτίριο, στάση ΜΕΤΡΟ ΕΛΑΙΩΝΑΣ*, στάση ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ με Αστική συγκοινωνία αρ.856 από Ομόνοια ή Α16 από Πλ. Κουμουνδούρου). Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 3:00 μ.μ..

11)          Συγκρότηση του τμήματος «Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών» την Κυριακή 7 Οκτώβρη 2012 στις 11.00 π.μ στην Αθήνα (Αμφιθέατρο ΤΕΕ – 1ος όροφος Νίκης 4 στο Σύνταγμα),

12)          Συγκρότηση  Τμήματος Αθλητισμού     ΠΑΝΤΕΙΟ  Αμφ. Σάκη Καραγιωργα 2          Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012 11:00 πμ

13)          Συγκρότηση τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς Τρίτη 09/10/2012 στις 6.00 μμ. Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, Βαλτετσίου 39 3ος όροφος.

14)          Συγκρότηση του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  Σάββατο 13 Οκτωβρίου και 12.00μ στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο

15)          Συγκρότηση του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  Σάββατο 13 Οκτωβρίου και 11 πμ στην αίθουσα του ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς Σαρρή 16, Ψυρρή

16)        Συγκρότηση του τμήματος Ναυτιλίας την Κυριακή 21 Οκτώβρη 2012 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του 3ου ορόφου των γραφείων του ΣΥΝ – πλ. Κουμουνδο

Συμπαράσταση από τους ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ συμπαραστάθηκαν σήμερα (1-10-2012) στο Συνδικάτο Οικοδόμων του Ηρακλείου που πραγματοποίησε  διαμαρτυρία και αποκλεισμό των γραφείων του ΙΚΑ Ηρακλείου.
Απαίτησαν μαζί με τους Οικοδόμους του Ηρακλείου την ανατροπή της σημερινής δραματικής κατάστασης. Τόνισαν ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η  τρομακτική αύξηση της ανεργίας, η φτώχεια και η εξαθλίωση, στην οποία μας οδηγούν τα μνημόνια και η πρόσδεση της χώρας στις επιταγές της τρόικα.
Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας πρέπει να εμποδιστούν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος –επεσήμαναν- εκτός από την κινητοποίηση των εργαζομένων, του λαού και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας  που πλήττεται από τα βάρβαρα και επώδυνα μέτρα, που ισοπεδώνουν κοινωνικές κατακτήσεις στο όνομα της διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της εσωτερικής υποτίμησης, της ανταγωνιστικότητας. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτήν την πολιτική.