Συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου, πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 11/1/10, ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ν. Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Ο κ. Κριτσωτάκης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ένωσης και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που πάρα πολλά χρόνια ταλανίζουν το αστυνομικό σώμα με σημαντικότερα την ανάγκη αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, την εφαρμογή όρων υγιεινής και ασφάλειας, την παραβίαση του ωραρίου εργασίας, τις μη ασφαλείς συνθήκες μεταγωγών και την αναμόρφωση του συστήματος κρίσεων-προαγωγών καθώς και για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί καλούνται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της υπηρεσίας.

Ο κ. Κριτσωτάκης δεσμεύτηκε ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια επίλυσης των σημαντικών προβλημάτων της αστυνομίας ώστε αυτή να επιτελεί τον ουσιαστικό ρόλο της, που δεν είναι άλλος από την προστασία του πολίτη. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για την υπαγωγή του Αστυνομικού Σώματος σε μόνιμη διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, για την εκπαίδευση, για την αναδιοργάνωση των αστυνομικών τμημάτων με πληθυσμιακά, εγκληματολογικά και γεωγραφικά κριτήρια καθώς και για την αποστρατικοποίηση της ελληνικής αστυνομίας με την παράλληλη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

11.01.2010
Το Γραφείο Τύπου