ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Εκδήλωση-Συζήτηση Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 στο πάρκο Γεωργιάδη από την Πρωτοβουλία Ηρακλείου ‘ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ’

«Η δολοφονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ και η συνέχεια της προσπάθειας για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας»

Η πρόσφατη πειρατική επίθεση του Ισραηλινού στρατού κατοχής ενάντια στην νηοπομπή του Στόλου της Ελευθερίας, ενώ αυτός έπλεε σε διεθνή ύδατα, ήρθε να προστεθεί στον εξαιρετικά μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων που πάνω από 6 δεκαετίες τώρα διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 700 περίπου ακτιβιστές πιάστηκαν αιχμάλωτοι, ληστεύτηκαν και ξυλοκοπήθηκαν στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και στο 1,5 εκατομμύριο κατοίκους της που ο τρίχρονος Ισραηλινός αποκλεισμός και η απαγόρευση εισόδου μιας σειράς βασικών αγαθών τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον αργό θάνατο.

Η θυσία των ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας κινητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη, πέτυχε ένα σημαντικό πλήγμα στην Ισραηλινή πολιτική και απέδειξε ότι απλοί άνθρωποι, ‘αλληλέγγυοι’ με σχέδιο και πείσμα, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Θα χρειαστεί όμως πολύς αγώνας ακόμα μέχρι να γίνουν σεβαστά τα θεμελιώδη και αναφαίρετα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Η υπόθεση της Γάζας είναι πολύ σοβαρή και δεν μπορεί να αφεθεί στις κυβερνήσεις που με την ως τώρα ένοχη σιωπή ή και συνέργιά τους έχουν στηρίξει έμπρακτα το Ισραηλινό απαρτχάιντ. Τώρα, περισσότερο ίσως από ποτέ, είναι ώρα να ενταθεί η με κάθε τρόπο πίεση προς το Ισραήλ για να αρθεί ο δολοφονικός αποκλεισμός της Γάζας και να πάρει τέλος η κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών.

Το Σάββατο 26/6 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την αποστολή του Στόλου της Ελευθερίας και την προσπάθεια άρσης του παράνομου αποκλεισμού της Γάζας με την Δήμητρα Κυρίλλου, τον Βαγγέλη Πισσία, τον Πολυάνθη Συγγελάκη, που συμμετείχαν στα καράβια της αποστολής και τον Φίλιπ Τάχα εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής κοινότητας Ηρακλείου.

Θα ακολουθήσει ‘γιορτή ενίσχυσης του αγώνα των Παλαιστινίων’ με ποτά και μουσικές εξαίσιες, αραβικές και παγκόσμιες.

Ηράκλειο 18-6-2010
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ‘ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ’