Με τους προέδρους των επιμελητηρίων συναντήθηκε ο Κ. Καμπιτάκης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, με το συνδυασμό “ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Ανθρώπινη Πόλη”, Κωστής Καμπιτάκης και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χρονάκης, συναντήθηκαν σήμερα, 5 Νοέμβρη 2010, στα γραφεία του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων του τόπου μας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι:

· Αμπαρτζάκης Γιώργος, πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. /Τ.Α.Κ.
· Δολαψάκης Νικήτας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και
· Ινιωτάκης Πέτρος, πρόεδρος του Τ.Ε.Ε./ Τ.Α.Κ.

Στη συνάντηση που έγινε σε θερμό κλίμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Κωστής Καμπιτάκης τόνισε ότι:

«Η Δημοτική Κίνηση “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη”, ζήτησε τη συνάντηση αυτή, γιατί σέβεται τους θεσμούς της Δημοκρατικής μας Πολιτείας. Γιατί επιδιώκει και ζητά τη συνεργασία των Επιμελητηρίων, στη μεγάλη προσπάθεια, που κάνει, για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Ηρακλείου.

Η “Ανθρώπινη Πόλη” γνωρίζει ότι τα Επιμελητήρια είναι τα θεσμοθετημένα συμβουλευτικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας. Γνωρίζει όμως, ότι ο ρόλος αυτός, δεν αναγνωρίζεται πάντα από τους τοπικούς ή τους κεντρικούς φορείς της εξουσίας.

Η “Ανθρώπινη Πόλη” προσδοκά και προσβλέπει στην ενεργή τους στήριξη. Στην προσπάθεια που θα καταβάλει στην επόμενη δημοτική αρχή. Η “Ανθρώπινη Πόλη” δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει άλλους συμβούλους. Αφού γνωρίζει τις μεγάλες δυνατότητες των Επιμελητηρίων. Ως των φορέων που διατυπώνουν τη συλλογική άποψη. Της επιστημονικής και επαγγελματικής κοινότητας του τόπου. Και για όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούν την κοινωνία.

Αυτή τη συλλογική γνώση και άποψη προτίθεται και θέλει να αξιοποιήσει. Και η πρόθεση αυτή ισχύει σε κάθε περίπτωση. Είναι ανεξάρτητη από τη θέση της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης που θα της επιφυλάξουν οι δημότες της πόλης μας.

Έχοντας τη βεβαιότητα ότι τα Επιμελητήρια θα ανταποκριθούν, τα ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Θα τα καλέσουμε, αμέσως μετά τις εκλογές, για να προσδιορίσουμε από κοινού τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους κανόνες μιας μόνιμης και σταθερής συνεργασίας.»

Ηράκλειο, 5 Νοέμβρη 2010
Το Γραφείο Τύπου