Ηράκλειο 28η Οκτωβρίου 2011





Πλήθος λαού αποδοκίμασε τον υφυπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Π. Τζωρτζάκη, τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Κρήτης και το Δήμαρχο Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Ηράκλειο.
Και ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν η αποδοκιμασία προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι συγκεντρωμένοι χειροκρότησαν με θέρμη τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που συνεχίστηκαν στο χώρο της παρέλασης ήταν τόσο ισχυρές γεγονός που ανάγκασε του παριστάμενους βουλευτές να αποχωρήσουν από τις εκδηλώσεις.
Η παρέλαση τελικά έγινε κανονικά αλλά στην εξέδρα των επισήμων παρέμεινε μόνο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.
Αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου στην οποία συμμετείχαν η κίνηση "ΠΟΛΙΤΕΣ κατα του ΧΡΕΟΥΣ", ο Σύλλογος Ανέργων, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές και χιλιάδες Ηρακλειώτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου ύστερα από σχετική απόφασή του δεν παρέστει στην κατάθεση των στεφάνων αλλά κατάθεσε στεφάνι τιμής, μεμονομένα, λίγο πριν την έναρξη της τελετής.