Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η ελληνική τρόικα (ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΔ) αποφάσισε να συγκυβερνήσει και επίσημα, ώστε να προωθήσει τη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει συναποφασιστεί με ξένα κέντρα. Αφού οι αγώνες, με αποκορύφωμα το παλλαϊκό ξέσπασμα της 28ης Οκτωβρίου, υποχρέωσαν τον Παπανδρέου σε κινήσεις που τελικά οδήγησαν στην πτώση του, τώρα το σύστημα βάζει επικεφαλής τον εκλεκτό των αγορών Λ. Παπαδήμο, ώστε με εκβιαστικά διλήμματα να αποπροσανατολίσει και να φιμώσει το λαό. Η Νέα Δημοκρατία εντάχθηκε και επίσημα στο μνημονιακό μπλοκ, ενώ και η ακροδεξιά, που ήδη το 2010 ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, ανταμείφθηκε με υπουργικές καρέκλες.
Η συγκυβέρνηση αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να αποφευχθούν οι εκλογές. Στόχος της συγκυβέρνησης υπό τον Παπαδήμο είναι να περάσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία και ένα νέο δεκαετές πρόγραμμα εξόντωσης της κοινωνίας. Αφού κλειδώσει το νέο αντιλαϊκό πακέτο που επιβάλλει η απόφαση της ΕΕ, ίσως επιτρέψει στο λαό να ψηφίσει για το ποιος θα είναι ο διαχειριστής του «μονόδρομου». Σε αυτό το σχέδιο έχουν συναθροιστεί οι Μέρκελ-Σαρκοζί, το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο, η οικονομική διαπλοκή, τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο δικομματισμός και οι παραφυάδες του. Η δημοκρατία πλήττεται και εκφυλίζεται, η χώρα αντιμετωπίζεται ως αποικία, ο λαός επωμίζεται τεράστια βάρη. Όλα αυτά υλοποιούνται με το πρόσχημα της σωτηρίας της χώρας και με κορώνες περί «υπεράσπισης της πατρίδας». Όμως καμία χώρα δεν σώζεται όταν εξοντώνεται ο λαός της, ούτε θωρακίζεται με πολιτικές υποτέλειας.
Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει. Η κυβέρνηση Παπαδήμου ούτε νέα είναι, ούτε ικανότερη, ούτε διαφορετική πολιτική έχει. Η αποστολή της είναι να κάνει τη «βρόμικη δουλειά» την οποία απέτυχε να ολοκληρώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που κατέρρευσε. Σε αυτό της το έργο δεν έχει τη συναίνεση του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, όσοι και όσες ζουν σε τούτο τον τόπο, δεν θα πέσουν στην παγίδα. Θα παραμείνουν στο προσκήνιο και συνεχίζοντας τον αγώνα θα ανατρέψουν αυτή την πολιτική και την τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου που μαυρίζει τη ζωή τους.
Η χρεοκοπία της κοινωνίας είναι γεγονός. Οι «εφεδρείες» προχωρούν, τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ προωθούνται, η ανεργία φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Κλείνουν οι μικρές επιχειρήσεις, καταβαραθρώνονται οι μισθοί και συντάξεις. Η νέα γενιά συνθλίβεται. Πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο, αδυνατούν να πληρώσουν  τις δόσεις των στεγαστικών δανείων, δεν μπορούν πλέον να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους. Τώρα ετοιμάζεται και η χαριστική βολή, με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, που οδηγεί σε χρεοκοπία προς όφελος των τραπεζών και του τοκογλυφικού κεφαλαίου. Το χρέος θα παραμείνει θεόρατο και δεν θα μπορεί να αποπληρωθεί, ενώ ταυτόχρονα υποθηκεύεται η δημόσια περιουσία, μονιμοποιείται η λιτότητα, υποβαθμίζονται δραματικά οι όροι διαβίωσης.
Με μεγαλύτερη ορμή στους αγώνες. Δεν θα πληρώσει ο λαός την κρίση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις θέσεις και με τη δράση του στο μεγαλειώδες κίνημα που αναπτύχθηκε. Το ίδιο θα πράξει και τώρα. Δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση. Θα συνεχίσει να λέει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει και να αξιώνει την άμεση προσφυγή σε εκλογές με απλή αναλογική. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε πολίτη, ανεξάρτητα πού ανήκει, να συνεχίσει χωρίς καμιά αναστολή τους αγώνες.
Αγνοείστε τους εκβιασμούς. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Αυτοί που εκβιάζουν και κινδυνολογούν με το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από το ευρώ είναι αυτοί που διαλύουν με την πολιτική τους την Ευρώπη. Ο λαός δεν εκβιάζεται. Αγωνίζεται για μεγάλες ανατροπές σε Ελλάδα και Ευρώπη, και δεν τον ενδιαφέρει σε ποιο νόμισμα θα υπολογίζει τη φτώχεια, αλλά πώς θα υπερασπίσει τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του.
Υπάρχει άλλη λύση, και είναι αριστερά! Η ριζοσπαστική αριστερά αγωνίζεται για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων που αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική. Προτείνει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο που περνά μέσα από:
·         την επιβίωση του κόσμου της εργασίας στην κρίση και την αναβάθμιση της ζωής του,
·         την ακύρωση των μνημονίων και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών τους,
·         τη φορολογία των πλουσίων και του κεφαλαίου και τον δραστικό περιορισμό των στρατιωτικών δαπανών,
·         τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους,
·         την εξάλειψη της διαφθοράς,
·         την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων,
·         την προοδευτική αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος με θεσμούς πραγματικής δημοκρατίας και εργατικού-κοινωνικού ελέγχου,
·         τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς επαχθείς όρους αξιοποιώντας, ανάμεσα σε όλα τα όπλα πίεσης, και τη μονομερή αθέτηση πληρωμών.


Καμία αναμονή. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Στους δρόμους της πάλης θα κερδίσουμε το μέλλον!
Μαζί με τη ριζοσπαστική αριστερά, την αριστερά της ενότητας, του αγώνα,
του εναλλακτικού προγράμματος και του σοσιαλιστικού οράματος.