Ωμή και απρόκλητη επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου την Τρίτη 31/3/09

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, με οργή καταγγέλλει την ωμή και απρόκλητη επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ στο κέντρο της πόλης και τη σύλληψη τριών διαδηλωτών και τον τραυματισμό του ενός χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.
Χθες το απόγευμα, το κέντρο της πόλης πνίγηκε στα δακρυγόνα, επιβεβαιώνοντας το ρόλο που ανατέθηκε στην αστυνομία και τις ειδικές δυνάμεις από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού: «πραιτοριανοί».
Επιπλέον, η πόλη του Ηρακλείου τις τελευταίες μέρες έχει μετατραπεί σε φρούριο. Διμοιρίες ΜΑΤ στην πλατεία Ελευθερίας, ειδικοί φρουροί περιπολούν όλη την πόλη ενώ διαρρέουν και φήμες από δημοσιογραφικούς κύκλους για πράκτορες της Μοσάντ που αλωνίζουν το Ηράκλειο εν όψει του αγώνα της Τετάρτης.
Τελευταία, η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι όλο και συχνότερα η καταστολή και η τρομοκράτηση κάθε αγωνιζόμενου κομματιού της κοινωνίας: Των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζομένων.
Η απάντησή τους σε κάθε κινητοποίηση είναι το κλομπ, το δακρυγόνο και οι «συλλήψεις στο σωρό». Με δέσμες μέτρων που μας γυρίζουν σε πέτρινα χρόνια, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού που οι πολιτικές της φτώχειας, της λιτότητας και της ανεργίας προκαλούν. Σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσονται τα μέτρα «περιύβρισης αρχής», οι προσπάθειες κατάλυσης του ακαδημαϊκού ασύλου, το «ιδιώνυμο» του ντυσίματος!
Καταγγέλλουμε την προμελετημένη και αναίτια επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ με χημικά.
Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών, του ασύλου.