ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ, 20:00'
στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ


ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΣ



Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες

Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές καλούμαστε, ως ενεργοί προοδευτικοί αριστεροί πολίτες να απαντήσουμε με το δικό του ο καθένας τρόπο
-ποιά ειναι τα διλλήματα που εχουμε μπροστά μας
-ποιά ειναι η δική μας απάντηση σ' αυτά
-τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας προσωπικά για να ενισχύσουμε την κατεύθυνση που θέλουμε να πάνε τα πράγματα

Στην περίοδο της κρίσης το μεγάλο θέμα στήν Ελλάδα και στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο είναι ποιός θα πληρώσει αυτήν την κρίση . Στην Ελλάδα στην Ευρώπη και σ' όλο τον πλανήτη ένα συνθημα ενώνει τον κόσμο της εργασίας, τους από κάτω :

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Οι τελευταίες εκλογές ανέδειξαν το ενωτικό εγχείρημα της ριζοσπαστικής αριστεράς το ΣΥΡΙΖΑ , ως την ελπίδα για να πάνε τα πράγματα σε μια δημοκρατική, σοσιαλιστική, φεμινιστική, οικολογική κατεύθυνση. Στα δυο σχεδόν χρόνια που ακολούθησαν ο ΣΥΡΙΖΑ με λόγο και πράξη ολοκληρώνει τη φυσιογνωμία του. Με τη συμμετοχή του στα κινήματα αλλά και με την εκπόνηση του προγράμματος του απαντά
ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ χωρίς να πέσουν τα βάρη της στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Η απάντηση αυτή που για να ολοκληρωθεί στα επί μέρους χρειάζεται συμμετοχή και κόπο, αποτελεί κατεύθυνση μιας κυβερνητικής πολιτικής με αριστερό πρόσημο και σοσιαλιστική προοπτική αλλά και κατεύθυνση των προσπαθειών και των αγωνών μας σε κάθε Περιφέρεια, Δήμο, γειτονιά , σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε Σωματείο.

Κεντρικός πυρήνας της φυσιογνωμίας και του προγράμματος μας είναι:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ


Αγωνιζόμαστε για υγεία παιδεία κοινωνική ασφάλιση, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, επικοινωνίες, συγκοινωνίες, δάση και ακτές, έξω απο τη λογική του κερδους, στη λογική της κάλυψης των αναγκών. Να διευρύνουμε την οικονομία των αναγκών εις βάρος της οικονομίας του κέρδους.

Υπηρετωντας τη φυσιογνωμια και τους στόχους μας οι δυναμεις του ΣΥΡΙΖΑ σταθηκαμε διπλα στα κινήματα πολλές φορες μονοι μας διχως να λογαριάζουμε κοστος και μικροκομματικά οφέλη , ηρθαμε σε συγκρουση με μεγάλα επιχειρηματικα συμφέροντα, με την κυβέρνηση ακομη και κατεστημένες αντιλήψεις σε τοπικές κοινωνίες .

Δεν επαναπαυθηκαμε στις δαφνες της απόκρουσης της αλλαγης του αρθρου 16 και 24 του Συνταγματος, αλλα αγωνιστήκαμε για την αποκρουση της εκτροπής του Αχελωου, για την μολυνση του Ασωπού για την απόρριψη της χρήσης του λιθάνθρακα στην παραγωγή ενέργειας για τη χρήση ανανεώσιμων πηγων για την υπεράσπιση του δημοσιου χώρου στη Χαλκιδικη και το Βατοπέδι και τον Υμητο και τις παραλιες του Ελληνικού, σταθήκαμε μονοι μας εναντιοι στο γιγαντιο Mall του Βωβου διπλα στο γηπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιωνα.

Αγωνιστήκαμε ενάντια στο διαμετακομιστικο κεντρο στο Τυμπάκι, εναντια στην καταστροφή του κολπου του Δερματα, εναντια στην ιδιωτικοποιηση της βασης των Γουρνων, ενάντια στην καταστροφη του Καβο Σιδερο απο φαραωνικά σχεδια ξενων κερδοσκόπων, ενάντια στην καυση των απορριμάτων, υπερ της οικολογικής διαχείρισης τους, υπερ των ηπιων μορφων ενέργειας, υπερ της χρηστης διαχείρισης των υδάτινων πόρων μακρια απο καταστροφικά ατέλειωτα εργα τυπου Αποσελεμη, υπερ ενος νεου αεροδρομιου στο Ηράκλειο, μακριά απο την πολη , δημοσιου χαρακτήρα, με το μικρότερο κόστος για το περιβαλλον, υπερ του δικαιωματος των αγροτων σε αξιοπρεπή ζωή εναντια στα ολεθρια αποτελεσματα της ΚΑΠ.

Σταθηκαμε απεναντι σ' ολο το πολιτικο συστημα υπερασπιζομενοι την εξέγερση της νεολαιας το Δεκεμβρη , αρνηθήκαμε να χαρακτηρισουμε ολους τους νεους κουκουλοφορους, αρνηθήκαμε να δουμε πισω απο το αιτημα για μια αλλη Ελλαδα μονο τις σπασμενες βιτρινες.
Εξω απο τη Βουλη αλλα και μεσα στη Βουλη και την Ευρωβουλη αγωνιστήκαμε για τα δικαιωματα των εργαζομενων, των πολλων, για ασφαλη και αξιοπρεπη εργασια για αξιοπρεπεις αμοιβες, για την κοινωνική ασφάλιση, για δημοσια παιδεία και υγεία, για δημοκρατία και διαφάνεια .
Για ολα αυτα βρεθήκαμε στο στόχαστρο των δυναμεων του κατεστημενου. Μας λοιδωρησαν μας κατηγορησαν μας εδειξαν με το δακτυλο. Ενοχλησαμε ταραξαμε τα νερα και συνεχίζουμε.
Δυναμή μας είναι τα μελη και οι φίλοι μας, ολοι οι πολίτες που βρέθηκαν διπλα μας σε μικρούς και μεγαλους αγωνες. Καλουμαστε για τις επόμενες μερες να μιας ενωτικης ριζοσπαστικης ανανεωτικης δημοκρατικής κινηματικης αριστερας.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΦΙΚΤΟΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ


Η Εκλογική Επιτροπή
του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου