Υπόμνημα Ν.Χουντή και Π.Λαφαζάνη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την παράνομη μεταβίβαση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom

Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ιωάννη Τέντε επισκέφτηκαν σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και το στέλεχος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Παπαδιγενόπουλος. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στον κ. Τέντε υπόμνημα, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι:

•Η κοινοτική Οδηγία 2004/25 επιβάλλει «στο πρόσωπο το οποίο έχει αποκτήσει τον έλεγχο μιας εταιρείας την υποχρέωση να απευθύνει προσφορά σε όλους τους κατόχους τίτλων της εν λόγω εταιρείας για την εξαγορά του συνόλου των συμμετοχών τους σε δίκαιη τιμή.»

•Η Ευρ. Επιτροπή σημειώνει ότι: «δεν έχουν εφαρμοστεί ορθά οι διατάξεις της οδηγίας σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς, και ιδίως οι διατάξεις που αφορούν…την προστασία των μειοψηφούντων μετόχων …. Συν τοις άλλοις, η δυνατότητα των κρατών μελών να παρεκκλίνουν από τις εν λόγω διατάξεις έχει ερμηνευθεί κατά τρόπο πολύ διασταλτικό.»

•Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά «να εμποδιστεί το παράνομα συσταθέν Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ να λαμβάνει μείζονος σημασίας αποφάσεις, που αλλοιώνουν την κατάσταση των εταιρειών του ομίλου.» και να περιφρουρηθούν «τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και χιλιάδων μικρομετόχων αλλά και πολλών ασφαλιστικών ταμείων που έχουν μετοχές του ΟΤΕ στο χαρτοφυλάκιό τους.»                                                                                    .....περισσότερα