Μεγαλειώδης και πρωτοφανής αγωνιστική παρουσία

Η μεγαλειώδης και πρωτοφανής αγωνιστική παρουσία του ηρακλειώτικου λαού στα τελευταία συλλαλητήρια (Παρασκευής και Κυριακής) αλλά και όλου του ελληνικού λαού στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας,  έστειλε ένα σαφές μήνυμα καταδίκης του νέου μνημονίου. Οι εκατοντάδες  χιλιάδες πολίτες, αψηφώντας τα εκβιαστικά διλήμματα και την προσπάθεια τρομοκράτησης τους εκ μέρους της κυβέρνησης, κατέκλισαν τους δρόμους  και τις πλατείες σφραγίζοντας τις εξελίξεις.

Κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και την οργή της κοινωνίας οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις αποσυντίθενται. Μετά την προχθεσινή ψηφοφορία η πολιτική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερη και όσο δεν ανατρέπεται αυτή η πολιτική, η κοινωνική κρίση θα προσλαμβάνει τεράστιες διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις και στην πόλη μας το επιβεβαιώνουν.

Το νέο μνημόνιο καταψηφίστηκε στη συνείδηση  του λαού. Έχει γίνει άλλωστε αντιληπτό πως βαθαίνει την κοινωνική χρεοκοπία ενώ οξύνει τη κρίση σε όλα τα επίπεδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη χώρα μας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές  πολιτικές είναι ένας αγώνας που συμπυκνώνει τα αιτήματα  του συνόλου των ευρωπαίων  εργαζομένων.

Καλούμε τον ηρακλειώτικο λαό να συνεχίσει τον αγώνα με την ίδια ένταση για τη μη εφαρμογή των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν.

Αξιώνουμε την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι ο μοναδικός τρόπος να εκφραστεί ο ελληνικός λαός και να δρομολογηθούν οι πολιτικές εξελίξεις με βάση τη θέλησή του.


Ηράκλειο, 14 Φεβρουαρίου 2012
Το Γραφείο Τύπου
του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου