ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΙΧ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ


                                             
                                        Προς
Την επιτροπή αγώνα Νοσοκομείου Ιεράπετρας      
                              
                               Ηράκλειο, 20.06.2012


Αγαπητές κυρίες & κύριοι,

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου που στείλατε στα ΜΜΕ όπου καταγγέλλετε μεταξύ άλλων και εμένα για το θέμα του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας για παρεμβάσεις , θεωρώ απαραίτητο να επικοινωνήσω μαζί σας.
Καταρχάς σας ενημερώνω πως  στην συνέντευξη μου στον ραδιοφωνικό σταθμό "ράδιο Λασίθι" αναφερόμουν στην παρέμβαση μας σαν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  στον Υπουργό Υγείας κ. Κίττα για το πάγωμα  των οργανισμών Νοσοκομείων που εκπόνησε εν κρυπτώ ο κ. Λοβέρδος και όχι για το ειδικό θέμα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και την εξέλιξή του για την οποία δεν ήμουν ενήμερος τη δεδομένη εκείνη χρονική στιγμή.
Η παρέμβασή μας αυτή έγινε για να στηρίξει το αίτημα της  ΟΕΝΓΕ και άλλων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων οι οποίοι ζητούσαν να παγώσει κάθε διαδικασία που έχει ανοίξει σχετικά με οργανισμούς οι οποίοι ουδόλως βασίζονται σε πραγματικές ανάγκες, αλλά στις διαλυτικές ιδεοληψίες του προηγούμενου υπουργού υγείας και που φυσικά αφορούσε τη δημοσίευση νέων οργανισμών που μοναδικό σκοπό είχαν τη συρρίκνωση και διάλυση νοσοκομείων όπως π.χ. το νοσοκομείο Ευαγγελισμός (επισυνάπτεται το αίτημα).
Ασφαλώς γνωρίζετε ότι το πρόβλημα στο δικό σας νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί από την Μνημονιακή λογική και τις εφαρμογές της από συγκεκριμένη κυβέρνηση και δεν αφορά ,δυστυχώς, μόνο το δικό σας νοσοκομείο  αλλά περικόπτει τμήματα - θέσεις- και απειλεί ολόκληρες μονάδες Υγείας.
Ως ΣΥΡΙΖΑ στις 11-6-2012 αποφασίστηκε από το τμήμα Υγείας να κάνουμε  παρέμβαση στον υπηρεσιακό υπουργό υγείας κ Κίττα και να ζητήσουμε να σταματήσουν  στο τέλος της προεκλογικής περιόδου οι τροποποιήσεις των οργανισμών των νοσοκομείων που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις επιστημονικών  -συνδικαλιστικών φορέων, τοπικών κοινωνιών όπως άλλωστε και των δικών σας  στην περιοχή της Ιεράπετρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά θεωρούμε ότι οι όποιες τροποποιήσεις των οργανισμών πρέπει να μη γίνουν ως επιταγή των μνημονίων και με μοναδικό στόχο τις περιστολές, περικοπές και καταργήσεις αλλά με βάση τις πραγματικές ανάγκες του συστήματος  Υγείας και της κοινωνίας, που τόσο το έχει ανάγκη λόγω της κρίσης που υπάρχει στη χώρα μας.
Σας βεβαιώνω ότι η θέση μου όπως και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του αγώνα σας δεν αλλάζει.
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν ζητήσαμε κάτι εναντίον του νοσοκομείου και ότι αυτή τη στιγμή  έχει δημιουργηθεί στηρίζεται σε λόγους που εγώ δεν γνωρίζω. Αν χρησιμοποιήθηκε η παρέμβασή  μας από οποιονδήποτε  για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς αυτό είναι θέμα αυτού που το δημιούργησε.
Σας υπενθυμίζω επίσης -αν αυτό έχει κάποια αξία -ότι έχω παρευρεθεί σε εκδηλώσεις  για την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του νοσοκομείου, έχω μιλήσει μαζί με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάληψη του Δημαρχείου, αλλά και ότι ήρθα ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη των πολιτών που αγωνίστηκαν για το δικαίωμα κάλυψης της τοπικής κοινωνίας σε υπηρεσίες υγείας.
Θα είμαστε μαζί σε όλους τους αγώνες για τη διατήρηση του Ε.Σ.Υ. και των δομών του. Στην τελική νίκη και για τις μη περιστολές στην υγεία και για τη διατήρηση του νοσοκομείου της Ιεράπετρας. Δεσμευόμαστε μαζί με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λασιθίου Κώστα Δερμιτζάκη πως από τις πρώτες κοινοβουλευτικές μας ενέργειες θα αφορά στην οριστική επίλυση του ζητήματος της λειτουργίας του νοσοκομείου της Ιεράπετρας ώστε να μην επιτραπεί πια η καπήλευση ενός τόσο σοβαρού θέματος για μικροπολιτικές σκοπιμότητες . Και  όλα αυτά θα γίνουν χωρίς υπόγειες διαδρομές, από αυτές που κάποιοι έχουν συνηθίσει να κινούνται τόσα χρόνια.


Με εκτίμηση,

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου