Ο Αθλητισμός ενώνει, το Ισραήλ σκοτώνει!

Την Τετάρτη 1 Απριλίου, στις 9.30 το βράδυ, πραγματοποιείται ο αγώνας ποδοσφαίρου Εθνικής Ελλάδας – Εθνικής Ισραήλ.
Αυτό το αθλητικό γεγονός υπό άλλες συνθήκες θα μας γέμιζε χαρά. Θα ήταν μια ακόμη γιορτή αθλητική, μια αθλητική συνάντηση φιλίας των λαών μας.
Δυστυχώς όμως το γεγονός αυτό αμαυρώνει η φασιστική πρακτική γενοκτονίας του Παλαιστινιακού Λαού από τις δυνάμεις του Ισραήλ. Ενός κράτους και μιας κυβέρνησης που αντί να φέρνει στη μνήμη της τα όσα δεινά υπέστη ο εβραϊκός λαός από το φασισμό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, αντί να φρονηματίζεται από τη γενοκτονία του λαού τους τότε, σήμερα εκδικείται με τον ίδιο βάναυσο, φρικαλέο και φασιστικό τρόπο τον Παλαιστινιακό λαό που μάχεται για τη δική του ανεξάρτητη πατρίδα.
Ο αφανισμός και η φυλάκιση του Παλαιστινιακού λαού, αμάχων, παιδιών σε όλη την Παλαιστίνη και η ιδιαίτερη τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Γάζας από τους Ισραηλινούς μας οδηγεί στο να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό.
Να καταδικάσουμε τη συντελούμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.
Να καταδικάσουμε την υπερβολική αστυνομική δράση που γίνεται με την καθοδήγηση της Μοσάντ –απ’ ό,τι αναφέρει ο Τύπος- και παρατηρούμε δια «γυμνού οφθαλμού».
Να καλέσουμε όλους τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να αποδοκιμάσουν με το στρέψιμο της πλάτης τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Ισραήλ, όχι με ρατσιστικές διαθέσεις, αλλά με πολιτική αποδοκιμασία στα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων.
Ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε ενάντια σε κάθε αντισημιτική – ρατσιστική εκδήλωση.
Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας με ειρηνικό τρόπο να στείλουν το μήνυμα αυτό και από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Τετάρτης.