Μεγάλο συλλαλητήριο αγροτών στο Ηράκλειο

Σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο προχώρησαν σήμερα (4-10-12) οι αγρότες της Κρήτης οι διαμαρτυρόμενοι για τα προγραμματιζόμενα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που θα αφανίσουν τον αγροτικό τομέα.
Συμπαράσταση στους αγρότες δήλωσαν δεκάδες φορείς της Κρήτης, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ.
Η πορεία με εκατοντάδες τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα με μαύρες σημαίες και «οδηγό» έναν καβαλάρη με το άλογό του, διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου για να καταλήξει τελικά στο ενετικό λιμάνι όπου βρίσκονται τα γραφεία της κρατικής Περιφέρειας Κρήτης.
Στα γραφεία της περιφέρειας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γ.Γ. Δεικτάκη Γιώργο όπου και επιδόθηκε ψήφισμα. Όταν όμως ο περιφερειάρχης Κρήτης επιχείρησε να απευθυνθεί στους συγκεντρωμένους και να δηλώσει τη συμπαράσταση του, οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν εναντίον του μπουκάλια με νερό. Αφορμή στάθηκε φράση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης με την οποία εξέφραζε ευχαριστίες προς τους Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη.
Φανερά ενοχλημένος από τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων αγροτών ο κ. Δεικτάκης δήλωσε ότι με τέτοια μέτρα δεν έχει λόγο να υπηρετεί την  Περιφέρεια Κρήτης και εφόσον  αυτά προωθηθούν αυτός θα δηλώσει την παραίτησή του από τη θέση του Γ.Γ.

Αργά το μεσημέρι οι αγρότες του συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και επιχείρησαν να εισέλθουν στην πίστα. Απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Η κατάσταση στο χώρο του αεροδρομίου είναι τεταμένη έως και αυτήν την ώρα. (16:00)