Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις «υποδοχής» της κ. Μέρκελ

Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Ø  Να σταματήσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα
Ø  Όλοι και όλες στους αγώνες – Όλοι και όλες στους δρόμους

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στη σημερινή συνεδρίασή της, αποφάσισε την ολιγοήμερη μετάθεση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις αρχές Δεκέμβρη. Καλεί όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να συγκεντρώσουν στις επόμενες εβδομάδες τις δυνάμεις τους στο καθήκον να σταματήσουμε τα μέτρα – φαρμάκι της κυβέρνησης και της τρόικας, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς που την εκφράζουν.
Πιο συγκεκριμένα:
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις «υποδοχής» της κ. Μέρκελ και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και στο συλλαλητήριο της Τρίτης 9/10 στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Όπως και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων τη Δευτέρα 8/10 στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον κόσμο του, όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από την αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική κυβέρνησης – τρόικας, να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες.
Να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, να φύγει η  κυβέρνηση της καταστροφής.  
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ           05/10/2012
  
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

Μπλόκο στην Μέρκελ από εκατομμύρια διαδηλωτές σε όλη τη χώρα.

Στάση εργασίας την Τρίτη 12-3 μ. μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 μ. μ. στο Σύνταγμα


Η επίσκεψη της Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα της Τρίτη 9 Οκτωβρίου αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας, που πλήττονται βάρβαρα από τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί η Γερμανική Κυβέρνηση και υλοποιούν στο σύνολό τους οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το όνομα της Πρωθυπουργού της Γερμανίας έχει συνδεθεί με τις πιο ακραίες αντιδραστικές και νεοφιλελεύθερες φωνές, που στόχο έχουν την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των λαών και των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, για να διασφαλιστεί η σωτηρία των τραπεζιτών και τα κέρδη των επιχειρήσεων.
 Μετατρέπουμε τη συγκέντρωση της Τρίτης σε ημέρα Παλλαϊκής διαμαρτυρίας αλλά και δέσμευσης από όλους μας ότι θα παραμείνουμε αγωνιζόμενοι στους δρόμους, για να κλείσει το συντομότερο δυνατό ο κύκλος ζωής και αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την αποδέσμευση από τα μνημόνια της καταστροφής, διεκδικούμε την έξοδο από την κρίση σε προοδευτική κατεύθυνση.
Πάρτε μαζικά μέρος τη Δευτέρα στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Την Τρίτη στη στάση εργασίας από τις 12 μ. μ. μέχρι τις 3 μ. μ. και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 μ. μ. το μεσημέρι στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της Συνάντησης Μέρκελ- Σαμαρά.


ΓΣΕΕ
Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη Μερκελ Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για την Πολίτικη που Εξαθλιώνει τη Χώρα &τους Ανθρώπους της

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντεργατική ,αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου ¶νγκελας Μέρκελ οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαντούν με κινητοποιήσεις στη Νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γι’ αυτό το λόγο την Τρίτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας ,εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το συλλαλητήριο της Δευτέρας 8/10/2012 θα γίνει κανονικά όπως έχει ήδη καθοριστεί για τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ






05/10/2012 Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Τρίτη 9.10.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ και ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απαντούν με κινητοποιήσεις στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με εντολές της κυρίας Μέρκελ και των Ευρωπαίων ηγετών.
Γι’ αυτό το λόγο την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιούμε στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου και συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, στις 13:00 το μεσημέρι.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το συλλαλητήριο της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2012 θα γίνει κανονικά, όπως έχει ήδη καθοριστεί, για τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ