Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Να μην περάσουν τα μέτρα!
  Όλοι στο συλλαλητήριο
Δευτέρα και Τρίτη 8-9/10/12
στις 6:00μμ στην πλ. Ελευθερίας
 Θέλουν να ισοπεδώσουν τη χώρα και το λαό της
Το νέο πακέτο μέτρων φάνηκε λίγο στην τρόικα εξωτερικού, η οποία, μέσα σε ένα ασφυκτικό κλίμα, το απέρριψε και ξεκίνησε νέο κύκλο διαπραγμάτευσης. Χωρίς δισταγμό απαιτεί άμεσες απολύσεις στο δημόσιο, ακόμα πιο βάρβαρη περικοπή μισθών, συντάξεων και προνομιακών επιδομάτων, σκανδαλώδη μείωση των αποζημιώσεων και προϋποθέσεων για απολύσεις. Φαίνεται ότι η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τους θεατρινισμούς και τις δήθεν διαφωνίες και κόκκινες γραμμές, δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Στέλνουν στον κάλαθο των αχρήστων το πακέτο που κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή και απαιτούν νέο, το οποίο θα προβλέπει μέτρα ύψους 10 δις ευρώ, μόνο για το 2013.

Μετά την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σκοπεύουν να πουλήσουν λιμάνια και νησιά (τα δύο, μάλιστα, στην Κρήτη), δεν ενδιαφέρονται για την ανεργία που είναι ήδη στο 24% και συνεχίζει να ανεβαίνει, δεν τους νοιάζει που ένας στους δύο Έλληνες είναι στα όρια της φτώχειας και ένας στους τέσσερις στα όρια της εξαθλίωσης. Αφού κατάφεραν και έστειλαν τα εκατομμύρια τους στην Ελβετία, αφού επέβαλαν τη σιωπή και τη συγκάλυψη, είναι πια έτοιμοι να παραδώσουν ολοκληρωτικά τη χώρα σε τρόικα και μνημόνια. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Μέρκελ καταφθάνει εσπευσμένα στην Αθήνα την Τρίτη 9/10 για να προσφέρει «ευρωπαϊκή στήριξη» στην καταρρέουσα, συγκυβέρνηση του Α. Σαμαρά για να επιβιώσει και να «περάσει» το πακέτο των 14,5 δισ. Η επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί πρόκληση για το λαό της χώρας μας, την στιγμή που διαλύουν την κοινωνία και ξεπουλάνε την χώρα,  θέλουν με αυτή την επίσκεψη να σφραγίσουν τη γερμανική επικυριαρχία και μαζί με αυτήν το συμβόλαιο θανάτου της χώρας μέσα από τη πιο βάναυση νεοφιλελεύθερη πολιτική των τελευταίων χρόνων.

Ήρθε η ώρα να τους διώξουμε!
Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τις τρόικες εσωτερικού-εξωτερικού, τη φτώχεια, τη διαπλοκή, ο μόνος τρόπος για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, είναι να βγούμε ξανά στους δρόμους, να τους φέρουμε ξανά αντιμέτωπους με την δύναμη μας, την δύναμη του ξεσηκωμένου λαού, όπως κάναμε και τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια.
Η αρχή έγινε με την τελευταία γενική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη. Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις, δείχνοντας ακριβώς ότι βρισκόμαστε μπροστά στην αφετηρία ενός νέου γύρου αγώνων. Είναι ανάγκη να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν οι αγώνες αυτοί όσο πλησιάζουμε προς την ψήφιση των μέτρων.
Ø  Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο εργασίας και γειτονιά σε κοινές επιτροπές και συνελεύσεις
Ø  Με πολύμορφες δράσεις, με απογευματινές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, με απεργίες να δώσουμε την μάχη να μην ψηφιστούν τα μέτρα –ταφόπλακα και να ανατρέψουμε τις πολιτικές αυτές και όσους τις υπηρετούν
Ø  Μέσα από την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας να δώσουμε την μάχη για την επιβίωση

                                                     ή εμείς, ή αυτοί!

Να μην περάσουν τα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας
Να γκρεμίσουμε το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής
Παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων για την κλοπή, τη συγκάλυψη και την παράδοση της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων
Να φύγουν οι Τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού


Ήρθε η ώρα…

…να τους διώξουμε και να ανοίξουμε ένα διαφορετικό δρόμο, χωρίς μνημόνια και τρόικες, χωρίς μέτρα και ξεπουλήματα.
…να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, συμπαρατασσόμενοι σ’ ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο με το ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς.
…να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, απαλλάσσοντας το λαό και τον τόπο από το Μνημόνιο της καταστροφής. Αντικαθιστώντας το μ’ ένα Εθνικό Σχέδιο για την Αναπτυξιακή και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.
…να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, αποκαθιστώντας τη κοινωνική ασφάλεια και τη δικαιοσύνη. Αποκαθιστώντας την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Αποκαθιστώντας την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στους θεσμούς της Ευρώπης
…να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τη νέα γενιά αυτού του τόπου. Τις νέες και τους νέους που η μνημονιακή συγκυβέρνηση στοχοποιεί. Και τους παραδίδει στην αμάθεια. Στην ανεργία. Στην απελπισία. Στη μετανάστευση.
…να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, μαζί, από τα κάτω και συλλογικά, μαζί με τις δυνάμεις της παραγωγής και της δημιουργίας.

Όλοι στο συλλαλητήριο
Δευτέρα και Τρίτη 8-9/10 στις 6:00μμ στην πλ. Ελευθερίας
Δεν υπάρχουν περιθώρια!
Σε λίγο ίσως θα είναι πολύ αργά!