ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250 ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διακόσια πενήντα ορφανά παιδιά πολέμου από τη Λωρίδα της Γάζας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα οικονομικής υιοθεσίας συνάντησε η αντιπροσωπεία του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης που επέστρεψε από τη Γάζα.

Πιο συγκεκριμένα η εξαμελής αντιπροσωπεία του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης, η οποία είχε μεταβεί την προηγούμενη εβδομάδα στις βομβαρδισμένες περιοχές, επισκέφθηκε τις πόλεις Ραφα, Χανιουνις, Ζαμπάλια όπου βρέθηκε με τα 250 ορφανά παιδιά που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμά της και παρέδωσε στο χέρι της χήρας-μάνας ή του κηδεμόνα, χρηματική οικονομική βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης προέρχονται μόνο από ατομικές δωρεές ανθρώπων που μέσω της οργάνωσής μας βοηθούν ένα συγκεκριμένο ορφανό παιδί. Τα τελευταία 17 χρόνια το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης, έχει προσφέρει την αλληλεγγύη του σε περίπου 16.500 ορφανά παιδιά σε περιοχές των Βαλκανίων, στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, του Κοσόβου και της Σρι Λάνκα που δοκιμάστηκαν από πολέμους, εμφύλιες συρράξεις ή φυσικές καταστροφές. Έχει χορηγήσει φαρμακευτικό υλικό και επισιτιστική βοήθεια στο Σουδάν, την Αλβανία και αλλού, έχει στηρίξει οικογένειες προσφύγων και οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα και έχει προσφέρει την αρωγή του στους σεισμοπαθείς. Επίσης, με το θεσμό των καταστημάτων “Charity shop”και μέσω του καταστήματος «το δεύτερο χέρι», το Καραβάνι έχει πετύχει την ενεργοποίηση ακόμα περισσότερο της εθελοντικής συμμετοχής και της προσφοράς των πολιτών και έχει αυξήσει τα έσοδά του ώστε να είναι σε θέση να διευρύνει τα υπάρχοντα προγράμματά του και να προωθεί και υλοποιεί νέες δράσεις.

Κάθε παιδί του προγράμματος έλαβε ως πρώτη δόση 200 ευρώ.

Η αντιπροσωπεία του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης έγινε με συγκίνηση δεκτή, αφού υπεύθυνα κυβερνητικά στελέχη, τοπικοί παράγοντες, χήρες μάνες και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τα μέλη της αποστολής, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκε και οργανώθηκε το πρόγραμμα και από το γεγονός ότι τα χρήματα και η βοήθεια παρεδίδετο προσωπικά στους πάσχοντες χωρίς να μεσολαβούν ενδιάμεσα πρόσωπα και χωρίς να χάνεται το παραμικρό.

Τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν επίσης κατεστραμμένες από τους βομβαρδισμούς συνοικίες, άστεγους, το νοσοκομείο της Γάζας και τραυματισμένα παιδιά. Οι ανάγκες του πληθυσμού και ο αριθμός των ορφανών είναι πολύ μεγαλύτερα.

Στην διαμονή του στη Λωρίδα της Γάζας, το Καραβάνι, εκτός των άλλων ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων του, συγκέντρωσε στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί και που θα συμβάλουν στην άρτια προετοιμασία των επόμενων αποστολών. Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειες του και καλεί τους συμπολίτες μας να συνδεθούν και να συνδράμουν τα προγράμματα «οικονομικής υιοθεσίας» που έχει θεσπίσει.

Υπενθυμίζουμε το τηλέφωνο του Καραβανιού που είναι 210-3816886, τον αριθμό λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα που είναι 159/480503-88 και τη διεύθυνση του μαγαζιού «το δεύτερο χέρι» που είναι Φειδίου 14 (στην Ομόνοια εντός της στοάς).