Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) Ηρακλείου χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών, του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης ολόκληρης που έγινε στην Κρήτη αλλά και στον Πειραιά.
Καταδικάζει όχι απλά τον αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης αλλά το σύνολο μιας ανίκανης και ανάλγητης κυβέρνησης.
Καταδικάζει όλες τις κυβερνήσεις που με τις πράξεις, τις παραλήψεις, την απραξία και τις λάθος πολιτικές τους έχουν φέρει τα αγροτικά προϊόντα και τον αγρότη στη θέση που βρίσκονται σήμερα. Απαιτούνται αλλαγές σε αντιλήψεις και πολιτικές και των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το μεγαλύτερο κέρδος των αγροτών είναι ο δυναμικός και αυθόρμητος αγώνας τους που θα μείνει ως παρακαταθήκη του αγροτικού κινήματος και όλης της κοινωνίας αλλά και που απαιτεί συνέχεια στο μέλλον. Είμαστε αντίθετοι με την, αθέλητη από κάποιους και ηθελημένη από κάποιους άλλους, προσπάθεια να περιοριστεί το θέμα των προβλημάτων των αγροτών στις ευθύνες αυτής της πράγματι απαράδεκτης κυβέρνησης της ΝΔ και να αποκρυφτούν οι σοβαρές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και η δυσκολία και η κρισιμότητα της κατάστασης που απαιτούν αλλαγές πολιτικών, αλλαγές κατεύθυνσης και σπάσιμο των ορίων της δικομματικής αντίληψης και πολιτικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με παρεμβάσεις μέσα κι έξω από τη Βουλή για τα αιτήματα των αγροτών και για τον αγώνα ενάντια στη βία και την καταστολή θα είναι μαζί με τους αγρότες και θα καλύπτει πολιτικά τους αγώνες τους.
Ο αγώνας των αγροτών δεν πρέπει να σταματήσει, η δικαίωση του αγώνα των αγροτών είναι υπόθεση όλων μας – όλης της κοινωνίας.

Υ.Γ. Η κυβερνητική πλειοψηφία με την στήριξη και του …πρόθυμου ΛΑΟΣ προχθές στη Βουλή απέρριψε την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας που ψήφισαν και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.
Κάποιοι θέλουν την Ελληνική Αστυνομία στο ρόλο του κυβερνητικού εντολοδόχου, του μπαμπούλα για όποιον αγωνίζεται –όπως χθες με τους Αγρότες και προχθές με τους εργαζόμενους ή τους φοιτητές και τη νεολαία.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πιστεύει ότι από δω και μπρος στα πάγια και καθημερινά αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, και πρώτα απ΄όλα των αγροτών, πρέπει να είναι το αίτημα του εκδημοκρατισμού της Αστυνομίας, μέχρι να γίνει πράξη-και θα γίνει σύντομα, με την πάλη του ελληνικού λαού.

Ηράκλειο, 5 Φεβρουαρίου 2009

Το Γραφείο Τύπου
του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου