Πλήρης έλλειψη ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου για την Κρήτη

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την «πλήρη έλλειψη ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου για την Κρήτη» θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής, αύριο Παρασκευή (6/2/2009), στις 10 π.μ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός, κ. Καραμανλής θα απαντήσει σε Ερώτηση που να αφορά στα γενικότερα ζητήματα που αφορούν στην Κρήτη, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί και στο σχετικό ερώτημα του Αλ. Αλαβάνου για τη βίαιη αντιμετώπιση των αγροτών της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά.
Η συζήτηση θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής.

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:


«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ : Πλήρης έλλειψη ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου για την Κρήτη

Ο κρητικός λαός διακρίνεται για την απεριόριστη φιλοξενία του. Η Κυβέρνηση υποδέχθηκε του κρητικούς αγρότες που ήρθαν να κάνουν μια ειρηνική συμβολική εκδήλωση στην Αθήνα με ΜΑΤ, βία, δακρυγόνα. Η Κυβέρνηση δεν αφυπνίστηκε από τα γεγονότα πριν ενάμιση χρόνο στο νομό Ρεθύμνης. Δεν αντιλαμβάνεται ότι η Κρήτη, παρά το γεγονός ότι είχε σχετικά υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ ως περιφέρεια, αντιμετωπίζει μια σειρά εξαιρετικά οξυμένων προβλημάτων, που εντείνονται λόγω της κρίσης και άπτονται πολλών υπουργείων: Καθίζηση της Αγροτικής Οικονομίας- Μείωση του τουρισμού – Φυσικές καταστροφές λόγω έλλειψης έργων υποδομής – Ανεργία – Σημεία κοινωνικής περιθωριοποίησης όπου αναπτύσσεται η εγκληματικότητα – Ενεργειακό αδιέξοδο – Έλλειψη υδάτινων πόρων.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός :
Έχει η Κυβέρνηση ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης ανάπτυξης για την Κρήτη και ποιό είναι αυτό;
Γιατί η Κυβέρνηση με την πρακτική της, όπως με την βίαιη αντιμετώπιση των αγροτών, προσβάλλει την υπερηφάνεια, την φιλοτιμία και την ευαισθησία του λαού της Κρήτης;»

Ο Ερωτών βουλευτής
Αλέκος Αλαβάνος
05.02.09