Αλ. Τσίπρας: Εκλογές σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης

Να σηκώσουν το γάντι κατά του Μνημονίου, κάλεσε τους πολίτες, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που μίλησε σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Δασκαλογιάννη, στο Ηράκλειο.


Όπως είπε ιδιαίτερα για την Κρήτη, "η ψήφος έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία» επειδή «η Κρήτη μπορεί να γίνει βαρόμετρο των πολιτικών εξελίξεων, καθώς ο κόσμος με την επιλογή του, μπορεί να δώσει ώθηση στις πολιτικές εξελίξεις».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ψήφο ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της ανανεωτικής Αριστεράς και κάλεσε τους Κρητικούς να συναντηθούν στην κάλπη με την Αριστερά, με τα ψηφοδέλτια, αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής για τον ελληνικό λαό.

«Η ψήφος του καθενός και της καθεμιάς από μας, έχει δύναμη. Είναι ψήφος ισχυρή» και το δίλημμα που τίθεται σε όλους τους πολίτες είναι «ανοχή στο μνημόνιο της χρεοκοπίας και σε αυτή την πολιτική που βυθίζει την κοινωνία ή καταδίκη αυτής της πολιτικής».

«Είμαστε ανέφερε λίγες μόνο μέρες, πριν από τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές και η ψήφος όλων μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Είναι όχι μοναχά περιφερειακές εκλογές στη χώρα, αλλά οι πρώτες εκλογές που γίνονται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Οι πρώτες εκλογές από τότε που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποφάσισαν, καταπατώντας τη νωπή λαϊκή εντολή, να οδηγήσουν τη χώρα στην ομηρία της Τρόικα, στο μνημόνιο της υποτέλειας και της κοινωνικής χρεοκοπίας. Και άρα είναι η πρώτη ευκαιρία που έχουν οι πολίτες σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας να δείξουν την αντίθεση τους με αυτή την επιλογή».

«Ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «είναι φανερό, ότι αναζητά συνενόχους. Αναζητά συνενόχους σε ένα μαραθώνιο λιτότητας, ανεργίας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού. Δεν θα βρει πρόθυμους τους πολίτες, που είναι αγανακτισμένοι, δυσαρεστημένοι, οργισμένοι και θέλουν να πουν ``ως εδώ`` με αυτή την πολιτική της αδικίας που δημιουργεί νέα φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό και ανεργία».

Πριν από την ομιλία του κ. Τσίπρα στο βήμα κλήθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Σταθάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Κωστής Καμπιτάκης.

αναδημοσίευση από το GOODnet.gr