Σε φάση επανεκκίνησης ο ΣΥΡΙΖΑ

Προ των πυλών φαίνεται να είναι η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πολλαπλές διαβουλεύσεις και συναντήσεις μεταξύ των συνιστωσών και των στελεχών του.


Εν αναμονή της δημόσιας ανακοίνωσης του συμμαχικού σχήματος, που θα πληροφορεί για τα λειτουργικά και οργανωτικά ζητήματα, όπως επίσης και για τις πολιτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, οι διαβουλεύσεις και οι διεργασίες συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής", το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της Κ.Ο. στα γραφεία της Βαλτετσίου, όπου και τέθηκαν επί τάπητος τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν το σχήμα. Τον ΣΥΝ εκπροσώπησαν ο Αλ. Τσίπρας, ο Π. Λαφαζάνης και ο Ν. Βούτσης, ενώ το "παρών" έδωσαν οι εκπρόσωποι όλων των συνιστωσών εκτός της ΔΕΑ. Όλα τα "στοιχεία" δείχνουν πως το νέο ξεκίνημα έχει δρομολογηθεί, ενώ έπειτα από αρκετό καιρό όλες οι πλευρές είναι διατεθειμένες να αφήσουν στην άκρη αγκυλώσεις και δισταγμούς που ταλαιπώρησαν το σχήμα το περασμένο διάστημα.

Οι εξωστρεφείς δράσεις και η ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων, τη στιγμή που εντείνεται η επίθεση κυβέρνησης- τρόικας στον κόσμο της εργασίας, μπαίνουν σε πρώτη γραμμή, όπως και η ανάγκη επαναλειτουργίας των "κυττάρων" του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά τα οργανωτικά ζητήματα που απασχόλησαν το σχήμα, όπως ο ρόλος της Γραμματείας και της Κ.Ο., η λειτουργία των 2 οργάνων και η σύγκλιση της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, φαίνεται να υπάρχει από όλες τις πλευρές διάθεση συνεννόησης για υπέρβαση των εμποδίων. Από τις προτάσεις μάλιστα που κατατέθηκαν προς συζήτηση είναι και αυτή που αφορά τη δημιουργία ενδεκαμελούς συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα αποτελείται από 3 στελέχη του ΣΥΝ, 3 στελέχη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, 3 στελέχη της ΑΝΑΣΑ, έναν εκπρόσωπο του ΔΗΚΚΙ και τον Μανώλη Γλέζο από τους Ενεργούς Πολίτες.

ΑΥΓΗ 16/02/2011