ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΦΟΡΩΝ - ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ - ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΤΕΡΑΣ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!

Στη δημοσιότητα έδωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (24.6) το Υπουργείο Οικονομικών το κείμενο του εφαρμοστικού νομοσχεδίου! Στο νομοθετικό αυτό τερατούργημα, περιλαμβάνοντα μέτρα, τα οποία προκαλουν πραγματικό σοκ, καθώς κινούνται πέραν κάθε νοσηρής νεοφιλελεύθερης φαντασίας!

Για τα πιο σκληρά, άδικα και ταξικά μέτρα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη φορολογία, που έχουν ανακοινωθεί ποτέ έκαναν λόγο οι ειδικοί.

Στο εφαρμοστικό νόμο, εξειδικεύονται τα φορολογικά μέτρα-σόκ, τα σχετικά με την ίδρυση και τη λειτουργία του νέου Ταμείου για την "αξιοποίηση" (λέγε με τζάμπα εκποίηση) της δημόσιας περιουσίας, καθώς και οι πολεοδομικές και άλλες "παρεκκλίσεις" που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας!

Ακόμη περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την εξοντωτική φορολογία ακινήτων (αυξημένοι στυντελεστές ήδη από τα €200.000), τις αυξήσεις σε ΦΠΑ (πχ 23% από 15% για υπηρεσίες εστίασης) και σε τέλη κυκλοφορίας. Δηλαδή, μέτρα τα οποία πλήττουν με τον πλέον βάναυσο τρόπο τα λαϊκά στρώματα!

Σε ότι αφορά, την αγορά εργασίας, το εφαρμοστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα τα οποία σε λίγα χρόνια θα κάνουν την Κίνα να μοιάζει με εργασιακό παράδεισο... Ενδεικτικά, έχουμε ενίσχυση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, επέκταση του ελαστικού 10ωρου στους 6 μήνες, -20% στους μισθούς των νέων ηλικίας έως 25 ετών και πολλά άλλα εφιαλτικά.

Επίσης περιλαμβάνει νέα ψαλιδίσματα σε συντάξεις και επιδόματα.

Τέλος, ενώ η ανεργία αυξάνεται, το εφαρμοστικό νομοσχέδιο, προβλέπει κριτήρια, τα οποία μειώνουν τους δικαιούχους των επιδομάτων ανεργίας...

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι στο εφαρμοστικό νομοσχέδιο περιέχεται εξωφρενική ρύθμιση που παίρνει πίσω το "μπόνους" των αποδείξεων, τις οποίες υπομονετικά συνέλεξαν και κατέθεσαν στη φορολογική τους δήλωση οι πολίτες!

Η επίμαχη παράγραφος στον εφαρμοστικό νόμο αναφέρει:

«Το ποσό του φόρου που εκπίπτει από τον συνολικό φόρο που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα σύμφωνα με τις διατάξεις του όγδοου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 περί αποδείξεων, όπως ισχύει για το οικονομικό έτος 2011, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογούμενο. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 και έχει συμψηφιστεί φόρος μεγαλύτερος από τριακόσια (300) ευρώ, ο επί πλέον αυτός φόρος βεβαιώνεται με την ειδική εισφορά φυσικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος άρθρου».