Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την επίσκεψη Φούχτελ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανεπιθύμητος ο Φούχτελ στο Ηράκλειο

Αύριο, Πέμπτη 12/7 επισκέπτεται το Ηράκλειο ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, εντεταλμένος της Μέρκελ  για τη “γερμανο-ελληνική συνεργασία” , Χανς Φούχτελ. Μετά από περιοδεία στην Ελλάδα, έρχεται και στο Ηράκλειο για να συζητήσει με ντόπιους φορείς για την επιχειρηματικότητα, καθώς και τη “δυνατότητα απασχόλησης Ελλήνων ανέργων” στη Γερμανία.

Λίγες μέρες μετά το Eurogroup, όπου ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας συμφώνησε σε όλες τις απαιτήσεις και υποσχέθηκε πιστή εφαρμογή των δεσμεύσεων απέναντι στην τρόικα, άρχισαν να βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Με “ανταλλαγή τεχνογνωσίας” και εργαζομένων, με ειδικές οικονομικές ζώνες, όπου θα ισχύει άλλο φορολογικό και εργασιακό καθεστώς, με νέα μέτρα τους επόμενους μήνες, με νέα μνημόνια τα επόμενα χρόνια, σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν το έργο της διάλυσης και του ξεπουλήματος της χώρας.

Σαν να μην κατάλαβαν τίποτα από το μήνυμα που τους έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές, το μνημόνιο και οι υποστηρικτές του είναι χρεοκοπημένοι μαζί με όλο το πολιτικό σύστημα της υποτέλειας. Θέλουν να κερδίσουν χρόνο για να μπορέσουν να αναμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό, όμως δεν υπάρχει πια αυτή η δυνατότητα. Καταλαβαίνουν ότι το φρόνημα του ελληνικού λαού δεν κάμφθηκε παρά την εκστρατεία φόβου που εξαπέλυσαν προεκλογικά. Γι’ αυτό η κυβέρνηση “εθνικού” σκοπού δεν αφήνει στιγμή να πάει χαμένη προχωρώντας ακόμα πιο βαθιά στο ξεπούλημα της χώρας και την εξόντωση της κοινωνίας.

Μόνη ελπίδα είναι το βάθεμα της αντίστασης, της οργάνωσης και της αλληλεγγύης στο λαό. Να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη ενάντια στο τροϊκανό καθεστώς και στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που τους υπηρετεί. Ο λαός έχει τη δύναμη να τους διώξει και να αποτελέσει τον καταλύτη για μια μεγάλη πολιτική, οικονομική και κοινωνική αλλαγή στη χώρα.

Ούτε βήμα πίσω: Μνημόνια-τρόικα ΤΕΛΟΣ!
Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για το λαό μας και όλους τους λαούς της Ευρώπης
Συνεχίζουμε τον αγώνα για ανεξαρτησία και δημοκρατία! Για να νικήσει η ελπίδα!


Όλοι την Πέμπτη 12/7 στις 08.00πμ στο ΙΤΕ
Να μην πατήσουν το πόδι τους στην Κρήτη




Ηράκλειο, 11 Ιουλίου 2012
Το Γραφείο Τύπου
του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ηρακλείου