«ο φίλος μου, ο άλλος»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΚΑΙ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΥΠΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
15 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ & ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δόσει μια πολιτιστική, καλλιτεχνική και δημιουργική διάσταση στον προεκλογικό του αγώνα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκηρύσσει διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ό φίλος μου, ο άλλος»: ο εργαζόμενος, ο μετανάστης, ο μεροκαματιάρης, ο αγρότης, ο συνάδελφος, ο μαθητής, ο σπουδαστής, ο φοιτητής . Ο κάθε άλλος και άλλη. Μόνος ή μόνη. Από κοντά ή από μακριά. Πορτρέτα ή ολόσωμα. Ζευγάρια ή το πλήθος.
Μπορεί να γίνει χρήση οποιουδήποτε φωτογραφικού μέσου, συμπεριλαμβανόμενης και κάμερας κινητού τηλεφώνου. Τις φωτογραφίες θα κρίνει κριτική επιτροπή φωτογράφων και εικαστικών.
Α) Διαγωνισμός φωτογραφίας
Συμμετέχουν όσοι και όσες επιθυμούν, ανεξάρτητα από ηλικία, ιδιότητα, καλλιτεχνική αντίληψη, επαγγελματική ή ερασιτεχνική σχέση με την φωτογραφία, πολιτικές προτιμήσεις.
Καλούνται όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν, να στείλουν έως 5 φωτογραφίες ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά μέχρι την Τετάρτη 27 Μαϊου τα μεσάνυχτα.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ. Έπαθλο, για δεκαπέντε συμμετέχοντες στο διαγωνισμό (μαζί με το ταίρι τους ή φίλο ή φίλη), θα είναι να επισκεφθούν τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι τέλους του 2009, με πρόσκληση και εξοδα (εισιτήρια - διαμονή) της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Β) Έκθεση φωτογραφίας
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, είτε έχουν πάρει μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας είτε όχι, μπορούν να τυπώσουν τις φωτογραφίες τους και να τις αναρτήσουν οι ίδιοι (με υλικά που μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα παρέχουν) στον χώρο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Αθήνας, δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη, πολύχρωμη και πρωτότυπη υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.
· Προκηρύσσεται διαγωνισμός φωτογραφίας από τον ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο : «ο φίλος μου, ο άλλος».
· Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε πολίτης ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, ιδιότητα, καλλιτεχνική αντίληψη, επαγγελματική ή ερασιτεχνική σχέση με την φωτογραφία ή πολιτικές προτιμήσεις, αρκεί να λάβουμε ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά τις φωτογραφίες του μέχρι τα μεσάνυχτα της 27 Μαϊου 2009. Μετά τις 27 Μαϊου οποιαδήποτε συμμετοχή θα είναι άκυρη.
· Μπορεί να γίνει χρήση οποιουδήποτε φωτογραφικού μέσου, συμπεριλαμβανόμενης και κάμερας κινητού τηλεφώνου.
· Στείλτε τις φωτογραφίες σας μέσω e-mail στη διεύθυνση : photosyriza@gmail.com ή με το ταχυδρομείο στη δ/ση : ΣΥΡΙΖΑ (Διαγωνισμός Φωτογραφίας), Βαλτετσίου 39, 106 81 Αθήνα. Για να γίνει δεκτή μια φωτογραφία και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται από τα στοιχεία του φωτογράφου (όνομα, διεύθυνση, σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση). Στα στοιχεία του ο φωτογράφος μπορεί να προσθέσει οτιδήποτε άλλο κρίνει απαραίτητο, όπως τίτλο φωτογραφίας, ηλικία, τόπο καταγωγής, ιδιότητά του και σχόλια.
· Όλες οι φωτογραφίες του διαγωνισμού θα προβληθούν σε γιγαντοοθόνη στον χώρο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, στις 2 Ιουνίου 2009.
· Στις προβαλλόμενες από γιγαντοοθόνη φωτογραφίες θα αναγράφεται το όνομα του φωτογράφου, ο τίτλος της φωτογραφίας και πιθανό σχόλιο του φωτογράφου. Σε περίπτωση που ο φωτογράφος δεν επιθυμεί να εμφανισθεί το όνομά του, καλείται να μας το γνωστοποιήσει και να προσθέσει ένα ψευδώνυμο.
· Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού μπορεί να δημοσιευθούν στα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ και να χρησιμοποιηθούν όπου αλλού αυτό κριθεί απαραίτητο. Εάν κάποιος δεν επιθυμεί την περαιτέρω δημοσίευση των φωτογραφιών πρέπει οπωσδήποτε να το δηλώσει.
· Πενταμελής Επιτροπή από φωτογράφους και άλλους εικαστικούς, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, θα ανακηρύξει τους 15 (συνοδευόμενους) επισκέπτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΥΠΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.
· Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, στις 2 Ιουνίου 2009.
· Συμμετέχει όποιος/α επιθυμεί, ανεξάρτητα αν έχει δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό φωτογραφίας ή όχι.
· Οι ίδιοι οι συμετέχοντες/ουσες θα αναρτήσουν τις φωτογραφίες τους με υλικά που μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα τους παραδώσουν στο χώρο της κεντρικής συγκέντρωσης 1 ώρα πριν την έναρξη της.
· Όσοι/ες θέλουν να συμμετάσχουν στην έκθεση έντυπης φωτογραφίας και βρίσκονται εκτός Αθηνών, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μπορουν να ταχυδρομήσουν τις φωτογραφίες τους στην δ/ση: ΣΥΡΙΖΑ (Έκθεση έντυπης φωτογραφίας), Βαλτετσίου 39, 106 81 Αθήνα. Θα αναρτηθούν με δική μας ευθύνη όσες φωτογραφίες λαβουμε ταχυδρομικά για το σκοπό αυτό.
· Η συμμετοχή στην έκθεση δεν σημαίνει και συμμετοχή στο διαγωνισμό φωτογραφίας. Οι 15 επισκέπτες θα επιλεγούν μόνο από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό φωτογραφίας.
· Στο τέλος της συγκέντρωσης, ο καθένας ανταλλάσσει ή χαρίζει ή κρατάει για τον εαυτό του τη/τις φωτογραφία/ες του.
· Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για την τύχη των φωτογραφιών.

Όνομα και τηλέφωνα επικοινωνίας: Στράτος Κερσανίδης
210.3829910 & 6977.213919