Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Μ. Κριτσωτάκης

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού Ηρακλείου συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Επιμελητηρίου Ηρακλείου μεταξύ των μελών της Διοικητικής Επιτροπής και των Προέδρων του Εμπορικού και του Επαγγελματικού τμήματος του Επιμελητηρίου, με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτας Δολαψάκης και τα μέλη της διοικητικής Επιτροπής, ενημέρωσαν τον κ. Κριτσωτάκη για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις τοπικές επιχειρήσεις και χαρακτήρισαν επιτακτική την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας και την αλλαγή στάσης των Τραπεζών απέναντι στους επιχειρηματίες που χρειάζονται τη στήριξή τους.
Ο κ. Δολαψάκης αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για τη στήριξη «ευπαθών» αλλά και των «υγιών» επιχειρήσεων και τόνισε ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έναρξη προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, να θεσπιστούν κανόνες για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και να εξοφληθούν τα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάλεσε επίσης τον κ. Κριτσωτάκη να συμβάλει για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου κατασκευής Επιχειρηματικού Πάρκου στο Καστέλλι Πεδιάδος και τη βελτίωση των υποδομών στο νομό τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η δυνατότητα διασύνδεσης της Κρήτης με τις χώρες του Αραβικού κόσμου.
Οι εκπρόσωποι των τμημάτων αναφέρθηκαν στην ανάγκη να υπάρξει σταθερό φορολογικό σύστημα, να εφαρμοστούν οι νόμοι για τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων και να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις.
Ο κ. Κριτσωτάκης δεσμεύθηκε ότι θα φέρει προς συζήτηση στη Βουλή τα ειδικά θέματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και παρέδωσε στους παρευρισκόμενους κείμενο με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

07/12/09